Filmpje! Pepijn van Houwelingen (FVD) waarschuwt: 'Een nieuwe lockdown is onvermijdelijk'

Politiekjun 17 2022, 12:57
Als mensen denken dat de coronacrisis inclusief dictatoriale lockdowns achter ons ligt komen ze bedrogen uit. Dat denkt FVD'er Pepijn van Houwelingen. "Het gaat allemaal weer terugkomen. Dat is natuurlijk onvermijdelijk," aldus het Kamerlid, "want van de griep hebben ze een pandemie gemaakt."
Bij een commissievergadering in de Tweede Kamer is FVD'er Pepijn van Houwelingen totaal losgegaan op de manier waarop het kabinet is omgegaan met het coronavirus. "Het coronavirus als levensgevaarlijke pandemie is wellicht het grootste bedrog uit de menselijke geschiedenis," aldus de Forumer. "De kans om te overlijden aan corona is 0,2%. Voor mensen jongen dan 70 jaar is dit 0,05%. Vrijwel verwaarloosbaar. En jongeren lopen vrijwel geen enkel risico."
"We hebben dus niet te maken met een gezondheidscrisis." Waarmee dan wel? "Hooguit met een capaciteitsprobleem in de zorg. En dat capaciteitsprobleem," ging Van Houwelingen verder, "hadden we al. Dat hadden we in 2017 - 2018 toen we ook een pittig griepseizoen hadden. Toen hadden we een IC-capaciteit van 1.200 bedden." En dat is opmerkelijk. Want "de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid" tonen aan "dat we er op dit moment 1.008 bedden operationeel zijn op de IC. We hebben nu minder bedden dan we aan het begin van de coronacrisis hadden."
Daar moet je even goed over nadenken. Er wordt steeds gezegd dat corona zo gevaarlijk is, dat we rekening moeten houden met enorme aantallen ziekenhuisopnames... maar het aantal IC-bedden is alleen maar kleiner geworden. Momenteel zijn er nog maar nauwelijks duizend bedden op de IC. Duizend. Op een bevolking van grofweg 17.500.000 mensen.
Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je beseft dat het kabinet het ook nog eens achterwege heeft gelaten om nieuw IC-personeel op te leiden, etc. Van Houwelingen vindt dat onaanvaardbaar en vooral ook onbegrijpelijk.

Lockdowns

"Wat is er dan wél gebeurd?" vroeg Van Houwelingen zijn collega Kamerleden, waarop hij een samenvatting gaf van alle dictatoriale, vrijheidsbeperkende maatregelen die we de afgelopen twee jaar gezien hebben. De horeca die verplicht de deuren gesloten hebben, "winkels, theaters en bioscopen moesten dicht. Boetes voor mensen die te dicht bij elkaar kwamen."
Over dat laatste punt moet je echt even nadenken. Hoe hebben we het in godsnaam zo ver kunnen laten komen dat daar boetes voor gegeven zijn? Als je daar nu op terugkijkt, is dat dan niet compleet gestoord?
En dat was het nog lang niet. Want zoals Van Houwelingen terecht zei bepaalde de staat zelfs dat je je oudere moeder en vader niet meer kon knuffelen, ook als kind en ouder dat zelf wel wilden. Sterker nog, "de overheid bepaalde dat je geen afscheid mocht nemen van je stervende familie, die vervolgens in eenzaamheid de laatste adem uitblies." Ook hier geldt weer: laat dit even op je inwerken. Dit is de afgelopen twee jaar écht gebeurd. Wat hebben we onszelf in godsnaam aan laten doen.
Mondkapjes, "uitsluiting van mensen die niet mee wilden doen aan prikjes. Een Apartheidssamenleving," ging Van Houwelingen verder. "Dat is wat we gecreëerd hebben. En media censureerden mensen en organisaties die kritiek uitten."
Dit was volgens Van Houwelingen allemaal een politieke keuze. Het hoefde niet te gebeuren. Men wílde het.

De toekomst

Niet best. Maar het allerergste is dat dit volgens Van Houwelingen allemaal weer terugkomt, later dit jaar.
"Het gaat allemaal weer terugkomen. Dat is natuurlijk onvermijdelijk. Want ze hebben van de griep een pandemie gemaakt, en de IC-capaciteit is niet uitgebreid. Dus [...] over zes, zeven weken zitten we in precies hetzelfde verhaal. [Sterker], het is eigenlijk alweer begonnen. Er wordt nu alweer gezegd dat er zomaar een coronagolf zou zijn," legde Van Houwelingen uit.
"Ze gaan opnieuw de winkels sluiten... Ze gaan het opnieuw illegaal maken om bij elkaar te komen. Ze gaan opnieuw mensen buitensluiten. Ze gaan opnieuw het leven stil leggen. Ze gaan opnieuw mensen die niet meedoen beboeten en in elkaar slaan... Ze gaan opnieuw een spertijd invoeren. En ze zijn druk bezig met het optuigen van een digitale identiteit. Dát is wat er gebeurt op Europees niveau. Want als u dacht dat u van die Coronapas af was, wacht maar af: het komt internationaal terug."
"Deze mensen schenden grondrecht na grondrecht en het boeit ze niets. Het boeit ze niets! Ze hebben geproefd van de totale macht, en dat laten ze niet meer los," concludeerde het FVD-Kamerlid.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Hoe dit tegen te houden? Van Houwelingen wil dat de IC-capaciteit verdubbeld wordt, dat de wettelijke basis voor vergaande maatregelen verdwijnt, én dat "kritische geesten" - experts die het niet eens waren met de lockdowns - voor de verandering serieus genomen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten