asielzoekers

Kabinet spreekt burgemeesters over kortetermijnoplossing asielopvang

Politiekjun 17 2022, 11:39
Het asielbeleid van het kabinet piept en kraakt steeds harder, waardoor men ook hier in 'crisismodus' zit. En dat betekent, net als bij alle andere crisissen waar het kabinet momenteel last van heeft, dat er weer uitsluitend in kortetermijnoplossingen wordt gedacht! En zo geschiedde...
Het Rode Kruis heeft besloten om de tenten die het heeft geleverd aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weer af te breken. Het COA verzorgt de ondergebrachte asielzoekers niet goed. Hierdoor is staatssecretaris Eric van der Burg weer in overleg gegaan met burgemeesters om zo snel mogelijk opvangplekken te regelen.
Het is dus nog altijd een kwestie van pappen en nathouden, doekjes voor het bloeden en dweilen met de kraan open. De staatssecretaris komt niet verder dan de samenvattende zin: 'Het gaat zo niet langer maar we moeten nu wat.' Of zoals hij het zelfs zei toen de vraag over een tweede Ter Apel kwam (via de NOS): "Dat is een langetermijnoplossing. Daar heb je vanavond niks aan."
Burgemeesters zullen daarom ook niet echt staan te springen om op korte termijn opvangplekken te realiseren, want het lijkt er héél sterk op dat dit niet voor de korte termijn gaat zijn. Burgemeesters die nu plekken aanbieden ontspringen de dans toch niet. Ze worden dan misschien wel eventjes ontzien, omdat andere gemeentes eerst ook opvangplekken moeten aanbieden, maar zolang de asielinstroom blijft dan hang je als gemeente. Voor je het weet krijg je continu asielzoekers in je tijdelijke opvang, 'want het is crisis'.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is werkelijk onvoorstelbaar dat de staatssecretaris en het kabinet die langetermijnoplossing maar voor zich uit blijven schuiven, in de hoop dat de asielzoekers vanzelf een keer genoeg zullen krijgen van de beroerde opvang in Nederland. En het ergste is nog dat deze goede bedoelingen voor alle betrokkenen slecht uit zullen pakken. De asielzoekers worden niet geholpen. Het draagvlak bij de Nederlandse burgers ebt steeds sneller weg. En de maatschappij wordt nodeloos op kosten gejaagd, zonder fatsoenlijk resultaat. Nou, succes ermee!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten