halsema balie

LHBTI++++-macho Femke Halsema doet stap terug: 'Geen homosteunverklaring na botsing met moskeeën'

Politiekokt 29 2022, 10:16
Femke Halsema haalt toch maar bakzeil. Eerder werd bekend dat ze een met een verklaring zou komen waarin geweld tegen LHBTI++++++-personen zou worden veroordeeld. Maar omdat de gang van zaken rond die verklaring bekritiseerd werd door moskeeën heeft ze besloten toch maar een draai van 180 graden te maken.
De moskeeën kregen de "steunverklaring aan LHBTI+++" mensen onder ogen, en met de opmerking erbij dat ze die dan moesten ondertekenen om te bewijzen dat ze "een positieve kracht in de Amsterdamse samenleving zijn." Natuurlijk waren die moskeeën daar niet van gediend, niet in de laatste plaats omdat zij zeggen dat ze geweld natuurlijk afkeuren en dat het wat vreemd is dat zij daarvoor van de burgemeester nog eens nadrukkelijk een verklaring moeten doen uitgaan. 
Het is, zeiden de moskeeën eigenlijk gewoon terecht, feitelijk een beschuldiging aan "het adres van de islamitische gemeenschap."
Nou, hoe dan ook, uiteindelijk heeft Halsema nu maar besloten om af te zien van de "verklaring." Niet omdat ze geweld tegen de LHBTI+++-gemeenschap niet meer afkeurt, maar omdat ze toch enigszins beseft dat religieuze organisaties dwingen haar progressieve denkbeelden te promoten misschien toch net een brug te ver is. 
"Zo eenvoudig is dat. Ik heb dat afgeblazen," aldus mevrouw de GroenLinkser. "Omdat het voor mij niet een politiek statement was. Ik wilde in gezamenlijkheid met anderen naar voren treden en ik heb geen behoefte om dat te doen op een rancuneuze manier of een andere manier, andere mensen dat in hun gezicht te duwen."
En dat is natuurlijk hartstikke interessant. Want als christelijke organisaties zo'n verklaring weigeren te ondertekenen was Halsema er natuurlijk wel mee doorgegaan. Ze cancelt het alleen maar omdat het om islamitische organisaties en individuen gaat.
Overigens vind ik dat helemaal prima. Dat iedereen geweld vanwege iemands seksuele keuzes en voorliefdes moet afkeuren moge duidelijk zijn. Maar er kan geen twijfel over bestaan dat Halsema zo'n verklaring ook wilde gebruiken om haar progressieve, atheïstische visie op seksualiteit te promoten.
Hartstikke leuk voor mensen die dergelijke denkbeelden delen, maar heel veel moslims (en ook conservatieve christenen en joden) hebben toch een wat andere opvatting over dit soort onderwerpen. Zij baseren zich daarbij op ofwel hun heilige boeken, dan wel op hun tradities en overleveringen. Hen dwingen alle soorten seksualiteit te omarmen en net te doen alsof ze het maar helemaal normaal en vooral ook niet zondig vinden, is gewoon in strijd met de vrijheid van religie.
In Nederland moet er ruimte zijn voor allerlei denkbeelden en overtuigingen - zolang die denkbeelden niet gepaard gaan met geweld - niet alleen voor de progressieve, postmodernistische denkbeelden die de afgelopen decennia meedogenloos door de strot zijn geduwd van de meeste Nederlanders. 
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Even voor de duidelijkheid: het maakt mij niet uit met wie je het doet. Die hele obsessie over seksualiteit is volstrekt belachelijk. Als het over volwassenen gaat die het wíllen is het allemaal prima. Waar jouw voorkeur ligt doet er niet toe. Het gaat erom wat voor soort mens je bent: een goed mens of een verkeerd mens. Een moreel mens of een immoreel mens. Met wie je het in bed doet heeft daar in principe helemaal niets mee te maken.
Maar kom niet aanzetten met die LHBTI-propaganda en dwang om conservatief-traditioneel religieuze mensen zo'n mening op te dringen. Dat recht heb je gewoon niet. En dat is maar goed ook. Want hoewel er zeker nadelen zitten aan traditionele opvattingen van religies, hebben die opvattingen er historisch ook voor gezorgd dat mensen betekenis aan hun leven konden geven, en zelfs dat er een nationele eenheid was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten