shutterstock 1840431526

-Michel Mulder- 'Een autoloos briefje aan oppergek Timmermans'

Opinieokt 29 2022, 8:51
Franske,
Hoest ouwe klimaatpik? Je eigen zwengeltje nog kunnen zien onder dat riante afdak de laatste jaren?
Ik zou het graag even met je hebben over jouw fetisj, om iedereen zo snel mogelijk uit de auto te krijgen, behalve uiteraard je eigen dikke hol uit je - een voorzichtige schatting - BMW 7-serie.
Voor jou is het uiteraard een overwinning dat die TBS-kliniek in Brussel heeft ingestemd met een verbod op CO2 uitstotende auto's - lees: benzine en diesel - maar als consument heb ik daarover toch nog wel wat vraagjes.
Laat ik het - voor de gein - even betrekken op mijn eigen situatie, en het 'plaatje' 2035 even transformeren naar mijn eigen straat.
Op een gemiddelde dag staan er bij mij in de straat tussen de 250 en 300 auto's geparkeerd, uiteraard wel van het diesel en benzinegehalte.
Nou is het niet zo dat het gehele wagenpark in één keer wordt omgeruild voor die elektrische troep, maar jouw fanatisme kennende zal je niet rusten tot deze utopische staat is bereikt.
En hoe wilt gij dat dan gaan doen zotte Franske, of is het zo dat - PvdA-eigen - de plannen het ultieme doel zijn, en de uitvoering er als een ziekelijke nageboorte achteraan hobbelt?
Als mijn buurvrouw haar turbo-satisfyer in het stopcontact steekt - naar het kreunen te oordelen iedere avond van 7 tot half 8 - dan beginnen bij mij de lampen te stotteren of ze gediagnosticeerd zijn met epilepsie, en komt mijn avondhap - patat uit de airfryer - eruit als de kleffe hap uit menig verzorgingstehuis....... oftewel ons elektriciteitsnet kan nog geen dildo op stroom aan.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het is dus wel leuk dat jij iedereen aan de elektrische Flintstone-mobiel wilt hebben, en daarmee de verzekeringsbranche nogal gaat spekken - ze vliegen weleens plotseling in brand, net zo plotseling als het sudden death syndroom. Maar als jouw ietwat corpulente voorkomen niet verder kijkt dan de pens dik is - en geloof me, die is huge - dan komt er van jouw utopia niets terecht, en eindigt dat in een PvdA-dystopia.
Laat het vervoersvraagstuk dus over aan mensen die meer kunnen dan zich volvreten op kosten van de belastingbetaler. Misschien dat er dan ooit een haalbaar compromis gesloten kan worden tussen deels de verbrandingsmotor, en deels die fikkende Tesla's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten