shutterstock 243798025

Russen ontmaskeren Amerikaanse hypocrisie: 'Haal die kernwapens eens terug uit het buitenland!'

Politiekokt 29 2022, 14:40
De Russische ambassadeur in Washington D.C. zegt dat Amerika háár kernwapens die in andere landen staan terug moet halen. Eén van die landen is, natuurlijk, Nederland. "Al onze tactische kernwapens zijn opgeslagen in gecentraliseerde faciliteiten in Rusland en kunnen geen bedreiging vormen voor de Verenigde Staten," aldus ambassadeur Anatoly Antonov. 
"De Amerikaanse luchtbommen worden echter ingezet in Europese landen, met korte vluchttijden naar de Russische grens," gaat hij verder in een officiële verklaring. Daarom roept hij "Washington nogmaals op om alle nucleaire wapens die in het buitenland staan terug te brengen naar zijn nationale grondgebied."
De NAVO-landen antwoorden daarop dat nucleaire oefeningen in Europa en de kernwapens die daarbij horen niet specifiek gericht zijn tegen Rusland. En dus is het heel anders allemaal. Rusland moet accepteren dat Amerika kernwapens heeft in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en natuurlijk Oost-Europese landen. Maar als de Russen ook een paar van die dingen willen onderbrengen in landen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kunnen ze oorlog krijgen (zie de Cubaanse Crisis).
Inderdaad, de hypocrisie van de Amerikanen - en eigenlijk van de hele NAVO-leiding - is stuitend. Je moet eens zien wat ze doen als Rusland kernwapens stalt op grondgebied "van bevriende naties." Oh ja, dat zou vrijwel zeker het begin van Wereldoorlog III betekenen. Maar omgekeerd moet Rusland het allemaal maar accepteren.
Dat gezegd hebbende moeten we elkaar natuurlijk ook geen watje noemen. Kernwapens zijn uiteindelijk gewoon wapens; middelen die een land gebruiken kan om het eigen volk te beschermen tegen een vijandelijke macht. Op zich is er dus niets op tegen dat Nederland kernwapens heeft staan in Volkel.
Het probleem is dat a) Rusland wordt gedreigd dat het dit niet ook mag doen en/of b) dat Nederland hier wéér afhankelijk voor is van de VS. In plaats van dat we een leger hebben dat álle mogelijke middelen zélf heeft om ons land te verdedigen kijken we naar Tante Amerika. Nederland zou dus zélf nucleaire wapens - of andere soortgelijke wapens die op grote schaal schade kunnen aanrichten zodat andere landen het niet eens in hun hoofd halen ons aan te vallen - moeten hebben. 
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Doe je dat niet, maak je jezelf afhankelijk van een ander land, dan zorg je ervoor dat dit land je continu kan chanteren. Zij 'beschermt' ons immers. Feitelijk gaat het die Amerikanen natuurlijk om de eigen macht en invloedssfeer, niet om ons te beschermen omdat ze ons zo lief vinden. Als wij dan iets anders willen wordt er gewoon gedreigd. 'Je bent van ons afhankelijk, dus je doet maar wat ik wil.' Dat is al decennia de 'relatie' die wij hebben met Amerika - en dat is waarom ons buitenlands beleid maar zelden ónze belangen behartigt, maar altijd die van de VS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten