piet adema

LOL! CU-minister wil verplichte cursus voor mensen die hond willen

Politiekdec 19 2023, 8:43
Totaal belachelijk. Geschift. Knetter. Dat zijn enkele termen die bij je opkomen als je hoort van het nieuwe plan van minister Adema. Die ChristenUnie-gek wil namelijk dat mensen die graag een hond willen voortaan verplicht worden éérst een theoriecursus te volgen. Knetter!
Het excuus dat het misbaksel gebruikt is dat er te veel bijtincidenten zouden plaatsvinden. "Signalen waarmee een hond ongenoegen, angst of stress uit worden hierdoor te laat of niet herkend," aldus Adema. Zo'n hond wordt dan gestresst en hop, bijt.
Adema wil daarom dat toekomstige hondeneigenaren gedwongen worden dit soort informatie op te doen. Anders mogen ze gewoon geen hond aanschaffen.
Let wel, mensen houden al een jaar of 10.000 honden. Nooit is er ook maar iemand geweest die dacht: weet je waar wij behoefte aan hebben? Een cursus voor (toekomstige) hondeneigenaren. Niet zo gek, want zo'n verplichting is natuurlijk knettergek. Het is een beperking van de individuele vrijheid, het is een bemoeizucht van de overheid, die linea recta uit boeken als 1984 komt.
Als je iets wilt doen aan "hondenbijten" dan moet je de eigenaren van die honden heel hard bestraffen als blijkt dat hun hond uit het niets en om geen enkele goede reden een mens bijt. Dat laatste zeg ik heel nadrukkelijk, want er zijn ook situaties waarin met name kinderen honden bewust pesten en zelfs pijn doen. Op het moment dat een hond dan bijt doet die feitelijk niets fout. Hij verdedigt zich- dat recht heeft hij.
Maar in gevallen waarin het echt om een agressieve hond gaat, tja, dan kun je de eigenaren dus gewoon keihard aanpakken. Geef ze een torenhoge boete - zo hoog dat ze financieel echt enorm te lijden hebben erdoor.
Doe je dat, dan ga je zien dat mensen minder risico's gaan nemen - en dat zal tot minder problemen lijden.
Overigens is het sowieso vermoeiend dat de autoriteiten steeds weer net doen alsof we te maken hebben met weer een nieuwe "GOLF VAN....!!!!!" Opeens! Opeens is het klaar. Opeens worden we overweldigd door een bepaald probleem. Opeens is keiharde actie nodig en wel meteen.
Onzin. Er wordt bewust een panieksituatie gecreëerd om mensen makkelijker te kunnen beïnvloeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten