WhatsApp Image 2022 07 04 at 12420 PM

Knettergekke minister Adema brengt concept landbouwakkoord gewoon naar de Kamer

Politiekjun 22 2023, 16:00
ChristenUnie-minister Adema zet het conceptakkoord van de coalitie inzake de stikstof/landbouw gewoon door. Hij stuurt het naar de Kamer en dat moet "de tijd krijgen om het akkoord tot zich te nemen." Apart. Want de boeren zijn opgestapt.
In een normale democratie, waarin belangengroepen recht hebben om mee te praten met het beleid van de regeringscoalitie, zou nieuw beleid, een nieuw akkoord, niet doorgaan als een organisatie als LTO uit de onderhandelingen stapt. Want je moet de betrokken groepen bij elkaar kunnen krijgen. Je moet ze allemaal zover krijgen akkoord te gaan met een compromis.
Dat is niet gelukt en dus moet het hele akkoord in de prullenbak gegooid worden. Simpel.
Alleen is Nederland al lang geen normale, goed functionerende democratie meer. Het gevolg is dat we met volle verbazing moeten toekijken terwijl minister Adema (ChristenUnie) bij NPO Radio 1 heel trots roept dat het conceptakkoord gewoon naar de Kamer gestuurd wordt zodat Kamerleden erover kunnen stemmen. Dat boeren het akkoord verafschuwen en er niet mee akkoord wensen te gaan interesseert Adema - en daarmee vrijwel zeker een meerderheid in de huidige Kamer - niet.
Het meest frappante is dat Adema net doet alsof het heel coulant, lief, democratisch en transparant van hem is dat hij Kamerleden "de tijd" wil geven om het akkoord door te nemen. "Het is best wel een lijvig akkoord."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ja he? Alleen is er een probleem: het is geen akkoord. Het is een idee tussen de coalitiepartijen. Het is geen akkoord - er zijn namelijk geen andere organisaties zoals LTO, laat staan de Farmers Defence Force, bij betrokken. 
Blijkbaar interesseert dat Adema geen bal. De coalitie wil dat dit 'akkoord' werkelijkheid wordt. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten