2023 01 11 2

Kamervragen BVNL over cancellen politici bij Op1: "Onaanvaardbaar dat belastinggeld wordt verkwanseld aan dure omroephobby's"

Politiekjun 22 2023, 15:00
Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL heeft Kamervragen gesteld over het cancellen van politici door de eindredactie van het televisieprogramma Op1. De ruzie tussen BNNVara en WNL werpt een ontluisterend licht op de praktijken binnen de publieke omroep, die gefinancierd wordt met belastinggeld. Van Haga noemt het zorgelijk dat een groot deel van de uitzendingen lijkt te worden besteed aan "omroephobby's" en dat politici zonder goede reden worden afgewimpeld.
Het cancellen van politici door de eindredactie van Op1 heeft geleid tot Kamervragen van Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL. Hij uit zijn ongenoegen over de praktijken binnen de publieke omroep, waarbij belastinggeld wordt verkwanseld aan wat hij noemt "dure omroephobby's".
Het conflict tussen BNNVara, dat stopt met Op1, en WNL-directeur Bert Huisjes heeft geleid tot onthullende inzichten in de keuken van de publieke omroep. Een vertrekkend redacteur heeft verklaard dat een groot deel van de gemiddelde uitzending wordt besteed aan omroephobby's, wat volgens hem de kwaliteit niet ten goede komt. Van Haga beschouwt deze constatering als ronduit zorgelijk.
Wat Van Haga vooral onacceptabel vindt, is dat politici zonder goede reden worden gecanceld. Hij verwijst naar het voorval waarbij de Haagse oud-wethouder Richard de Mos, nadat hij eind april was vrijgesproken van corruptie, desgevraagd had toegezegd om deel te nemen aan Op1. Echter, de redactie moest hem afbellen omdat BNNVara de rechtse politicus niet aan tafel wilde hebben.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Dit geeft weer aan hoe gekleurd de Omroepen zijn. Dat is natuurlijk niet erg. Maar neem het Ongehoord Nederland dan ook niet kwalijk dat zij van een patriottische signatuur zijn
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten