Rutte

LOL! Premier Rutte belooft met boeren in gesprek te gaan en is optimistisch: 'Denk dat het goed komt'

Politiekjul 08 2022, 17:00
Premier Rutte gaat de komende tijd in gesprek met boeren in het land. En hoewel hij vasthoudt aan de stikstofplannen én de aanstelling van Johan Remkes als bemiddelaar, denkt hij toch dat het goed komt.
Premier Rutte, stikstofminister Van der Wal en de rest van de betrokken bewindslieden zijn er van overtuigd dat 'het goed komt'. Ze doen net alsof boeren compleet overreageren op de stikstofplannen, of het verkeerd hebben begrepen.
Dat is zo'n beetje de enige mogelijke uitleg, want anders valt er geen touw aan Rutte's reactie vast te knopen. Hij zei (via De Telegraaf): "Ik snap de enorme grote zorgen die er leven bij boeren. Daar gaan we mee aan de slag. Ik zal binnenkort ook zelf zichtbaar zijn op plekken om met mensen in gesprek te gaan."
Rutte gaat dus gewoon even met de mensen in gesprek, laat ze hun emoties luchten en meningen uiten. Dan is de angel er wel uit en zet hij de plannen alsnog gewoon door. Klaar, opgelost, op naar de volgende crisis!
Je moet als boer toch wel volkomen achterlijk zijn om hier nog vertrouwen in te hebben. Je veestapel moet misschien wel door de helft. De EU wil dat je minder mest gaat gebruiken. Zelfs als je investeert in stikstofreductie is het mogelijk nóg niet goed en als je niet opschiet wordt je uitgekocht en onteigend voor een fractie van het geld dat je erin hebt gestoken. En dan heb je nog een kabinet dat niet verder komt dan 'we begrijpen je zorgen'! Wat een grap.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zelfs in dit stadium van de protesten worden boeren nog genaaid waar ze bij staan. Dat blijkt alleen al uit het feit dat Rutte vasthoudt aan Johan Remkes als bemiddelaar. Als hij echt iemand aan had willen stellen die kabinet en boeren nader tot elkaar had kunnen brengen, dan had hij wel voorgesteld dat zowel het kabinet als de boeren kandidaten naar voren konden schuiven. Zodra ze het beide eens zouden zijn geworden, dán hadden de gesprekken plaats kunnen vinden. Maar nee: 'Hier heb je een partijgenoot (VVD) en ervaren overheidsbestuurder die medeverantwoordelijk is voor het stikstofbeleid. Hij is volstrekt onafhankelijk, echt.' En dan raar opkijken dat boerenorganisaties hier geen trek in hebben...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten