Maurice de Hond: geen verschuivingen in de peiling

Maurice de Hond: geen verschuivingen in de peiling

Als er vandaag verkiezingen waren dan zou het partijkartel werkelijk totaal kapot gaan. Dat wordt deze week bevestigd door de peiling van Maurice de Hond. Die ziet namelijk precies dezelfde uitslag als twee weken geleden.

Het gebeurt niet vaak dat een 'herhaaluitslag' nieuws is, maar dat is nu toch echt wel zo. De peiling bevestigt namelijk het beeld dat het partijkartel écht aan het einde van zijn latijn is. Voorlopig, tenminste. Virtueel. Want, laten we eerlijk zijn, de Nederlandse burger past het stemdgedrag nogal eens aan op het moment dat er daadwerkelijk verkiezingen zijn.

Hoe dan ook, de uitslag van nu houdt dus in dat de coalitie totaal in elkaar is gestort. 20 zetels voor de VVD, 12 voor D66, 6 voor de ChristenUnie, en 5 voor het CDA. Dat zijn dus 43 zetels. Virtueel. Zelfs met GroenLinks en de PvdA erbij zouden ze niet uitkomen op de benodigde 76 zetels voor een Kamermeerderheid, want GroenLinks staat op 12 en de PvdA op 10. 43+22=65. 11 te weinig.

Maurice de Hond: geen verschuivingen in de peiling

Dan zouden ze er dus Volt bij moeten doen... en zelfs dan is het niet afdoende. Jeetje mina. JA21? Dat zou kunnen. Maar eigenlijk wil het partijkartel daar niet aan. En de kans dat BBB mag meeregeren is natuurlijk nihil. Want die partij staat voor de boeren - en het kartel wil de boeren finaal kapotmaken.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dat de PVV niet mee mag doen weten we al heel lang, en FVD willen ze zelfs verbieden - laat staan dat ze niet eens bijna overwegen om ermee in een coalitie te gaan zitten. Dan is het dus JA21 of... en coalitie van 8/9 partijen als dit de uitslag wordt.

Ergens zou dat wel weer grappig zijn. Want in een normaal land zou dat "een onbestuurbare situatie" opleveren. Maar niet in Nederland. In ons land zijn álle mainstreampartijen eigenlijk gewoon hetzelfde. De 'verschillen' zijn puur qua details en vaak nog voor de vorm ook.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer