Screen Shot 2022 09 21 at 125146

Maurice de Hond: geen verschuivingen in de peiling

Politieknov 27 2022, 14:15
Als er vandaag verkiezingen waren dan zou het partijkartel werkelijk totaal kapot gaan. Dat wordt deze week bevestigd door de peiling van Maurice de Hond. Die ziet namelijk precies dezelfde uitslag als twee weken geleden.
Het gebeurt niet vaak dat een 'herhaaluitslag' nieuws is, maar dat is nu toch echt wel zo. De peiling bevestigt namelijk het beeld dat het partijkartel écht aan het einde van zijn latijn is. Voorlopig, tenminste. Virtueel. Want, laten we eerlijk zijn, de Nederlandse burger past het stemdgedrag nogal eens aan op het moment dat er daadwerkelijk verkiezingen zijn.
Hoe dan ook, de uitslag van nu houdt dus in dat de coalitie totaal in elkaar is gestort. 20 zetels voor de VVD, 12 voor D66, 6 voor de ChristenUnie, en 5 voor het CDA. Dat zijn dus 43 zetels. Virtueel. Zelfs met GroenLinks en de PvdA erbij zouden ze niet uitkomen op de benodigde 76 zetels voor een Kamermeerderheid, want GroenLinks staat op 12 en de PvdA op 10. 43+22=65. 11 te weinig.
Dan zouden ze er dus Volt bij moeten doen... en zelfs dan is het niet afdoende. Jeetje mina. JA21? Dat zou kunnen. Maar eigenlijk wil het partijkartel daar niet aan. En de kans dat BBB mag meeregeren is natuurlijk nihil. Want die partij staat voor de boeren - en het kartel wil de boeren finaal kapotmaken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat de PVV niet mee mag doen weten we al heel lang, en FVD willen ze zelfs verbieden - laat staan dat ze niet eens bijna overwegen om ermee in een coalitie te gaan zitten. Dan is het dus JA21 of... en coalitie van 8/9 partijen als dit de uitslag wordt.
Ergens zou dat wel weer grappig zijn. Want in een normaal land zou dat "een onbestuurbare situatie" opleveren. Maar niet in Nederland. In ons land zijn álle mainstreampartijen eigenlijk gewoon hetzelfde. De 'verschillen' zijn puur qua details en vaak nog voor de vorm ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten