rusland oorlog 6

NAVO maakt ruzie met China: "Dommer is haast niet denkbaar"

Politiekjul 11, 12:00
De NAVO is weer eens flink bezig. Bij de NAVO-top in Washington hebben de 32 lidstaten zich publiekelijk hard uitgesproken tegen... China. Want, zeiden de NAVO-leiders in een gezamenlijke verklaring, Beijing zou "een doorslaggevende rol" spelen bij de oorlog in Oekraïne, wat natuurlijk heel erg is. En daarom moet China er rekening mee houden dat consequenties zullen komen.
"China kan niet de grootste oorlog in Europa van recent geschiedenis mogelijk maken zonder dat het zijn reputatie en belangen schaadt," aldus de NAVO. Dat is natuurlijk duidelijk een half verborgen dreigement. Er zullen dingen gebeuren.
Straks. Uiteindelijk. Mogelijk. Want NAVO-leider Stollenberg zegt dat de NAVO als geheel niet al meteen met sancties komt. Die sancties moeten maar opgelegd worden door de NAVO-lidstaten zelf. "Ik denk dat de boodschap helder is," zegt hij nog wel. Wat betekent: sancties.

China ontkent

China en Rusland zijn sinds jaar en dag bevriend en steunen elkaar in veel opzichten. Zo wordt er ook een gaspijp aangelegd van Rusland naar China, zodat Russisch gas op nog grotere schaal aan de Chinezen verpatst kan worden. Ook zou China Rusland militair steunen, volgens de NAVO.
China ontkent dat. Die ontkenning slaat nergens op. Maar je zou daar wel op kunnen zeggen dat aangezien de NAVO Oekraïne al 10 jaar militair steunt, tja, dat het logisch is dat China dat dan ook doet met Rusland. Nogal wiedes.

Niemoller: "Dommer is niet denkbaar"

Hoe dan ook, er is natuurlijk felle kritiek op de nieuwe uitspraken van de NAVO en de toenemende spanningen met China. Joost Niemoller is helder wat hij hiervan vindt:
"De NAVO kiest haar vijanden," aldus Niemoller. "Eerst Rusland. Nu China. Dommer is haast niet denkbaar."
De spanningen tussen Rusland en de NAVO zijn natuurlijk torenhoge. Sterker nog, er is nu gewoon een Rusland-NAVO oorlog gaande in Oekraïne. Het is nóg geen volledige oorlog, er zijn nog beperkingen. Maar die beperkingen worden steeds minder, en de kans is groot dat het binnenkort echt een volledige confrontatie wordt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Als daar dan ook nog eens een mogelijke strijd tegen China bijkomt hebben we een serieus probleem. Niet alleen omdat China een sterk legercomplex heeft, maar omdat die Chinezen gewoon de export kunnen stil leggen naar Nederland en de rest van het Westen, waarna onze economieën totaal in elkaar storten en we niets meer hebben.
Al onze producten van tech tot chips tot andersoortige producten... ze komen allemaal uit China. Op het moment dat dit gebeurt hebben we een probleem. Niemoller waarschuwt daar nu voor. Maar maakt dat de NAVO iets uit - of zijn de NAVO-landen uit op een wereldwijde confrontatie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten