Screen Shot 2022 10 07 at 142131

NRC Handelsblad doet minachtend over BBB-kiezer: 'Ouder en laag opgeleid'

Politiekmrt 18 2023, 17:31
Het NRC Handelsblad kan het niet verkroppen dat een partij geleid door iemand die zegt dat de stikstofmaatregelen een beetje langzamer geïmplenteerd moeten worden de verkiezingen gewonnen heeft. En dus heeft de krant de 'kiezers' van BBB onder de loep genomen? En wat blijkt?! De elitaire randstedelingen zijn tot de conclusie gekomen dat die kiezers eigenlijk het beste genegeerd kunnen worden. Ze zijn namelijk knetteroud én dom!
"Ja, de BoerBurgerBeweging trok woensdag relatief meer kiezers in niet-stedelijk gebied en in provincies buiten de Randstad," bericht de krant ademloos. "Maar de grote overwinning van BBB alleen verklaren uit de bijna clichématige ‘kloof tussen Randstad en platteland’ is 'een grove versimpeling,' zegt Sjoerd van Heck van peilbureau Ipsos."
Je denkt dan: ah, nuance! Ze gaan die kiezer toch serieus nemen. Nee hoor! Ze hebben alleen een andere reden gevonden om neer te kijken op de BBB-kiezer. 
"Uit het traditionele kiezersonderzoek dat Ipsos in opdracht van de NOS op verkiezingsdag liet uitvoeren, blijkt dat de echte kloof tussen BBB-kiezers en die van veel andere partijen op twee andere kenmerken zit: leeftijd en opleidingsniveau. De BBB-kiezer is relatief oud en gemiddeld lager opgeleid," legt de links-elitaire krant namelijk uit.
Is het niet fantastisch? Het zijn oude lullo's. Domme ganzen. Dus who cares wat zij te zeggen hebben?
Dat dit inderdaad is hoe dit onderzoek wordt uitgelegd door de grachtengordel-meute blijkt duidelijk uit deze reactie van de bekende Twitteraar die zichzelf "Haagse Insider" noemt:
(Citaat voor de mensen die de tweet niet zien: "Goed instinkt. BBB kiezers zijn veel ouder dan gemiddeld, en minder vaak theoretisch opgeleid. Het is een partij met een sterk vergrijsde achterban. Dit is het laatste protest van een verdwijnen Nederland)
Met name die laatste zin zegt alles. De arrogantie spat ervan af - en het ergste is dat dit volk denkt dat het Nederlandse volk van de toekomst gemaakt is in hun evenbeeld. Links, elitair, theoretisch, misplaatst arrogant, walgelijk van aard, sadistisch.
Abonneer je op mijn gloednieuwe Substack-nieuwsbrief. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
Ik kan me nog herinneren dat PVV-kiezers enkele jaren geleden op eenzelfde manier weggezet werden. Toen hoefde Den Haag geen rekening te houden met ze omdat ze laagopgeleid, oud, en ouderwets waren... nu geldt voor BBB blijkbaar precies hetzelfde wat de Haagse incrowd betreft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten