yesilgoz

Omstreden VVD-donateur reageert voor het eerst op de ontstane ophef na SBS6-debat: "Klinkklare onzin"

Politieknov 22 2023, 16:00
Frank van Gool, CEO van uitzendbureau Otto Workforce, heeft in een interview met Z360 gereageerd op de kritiek die is ontstaan naar aanleiding van zijn donatie van 200.000 euro aan de VVD-partijkas. Zowel zijn persoonlijke bijdrage van een ton als de donaties van elk 50.000 euro door zijn medebestuurders worden door Van Gool bestempeld als privédonaties, losstaand van het bedrijf Otto Workforce. Van Gool kwam in opspraak na zijn bijdrage in het SBS6-debat.
Hoewel wettelijk verboden, werpt Van Gool tegen dat het individuele donaties betreft en verwerpt hij de suggestie dat het eigenlijk om twee ton van hetzelfde bedrijf gaat. "Klinkklare onzin," zegt de CEO stellig, benadrukkend dat de donatie los staat van de zakelijke belangen van Otto Workforce.
Van Gool ontkent dat zijn keuze om aan de VVD te doneren is ingegeven door het standpunt van de partij over arbeidsmigratie. Hij benadrukt zijn langdurige steun aan de VVD als het gevolg van zijn liberale overtuigingen. Als het hem om het migratiebeleid te doen was geweest, zou hij eerder aan D66 hebben gedoneerd, zo stelt hij.
De CEO van Otto Workforce weerlegt tevens de suggestie dat zijn donatie en de sponsoring van het radioprogramma van Wilfred Genee door Otto Workforce met elkaar verweven zijn. Hij benadrukt dat zijn contacten met Genee niets te maken hebben met zijn politieke voorkeur en donaties aan de VVD. Van Gool zegt dat zijn deelname aan het debat bij SBS6 was gebaseerd op zijn expertise op het gebied van arbeidsmigratie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De kritiek op donaties aan de VVD lijkt niet nieuw. Eerder dit jaar ontving de partij een gift van 400.000 euro van stichting 'Het Thorbeckefonds', waarvan de stichting onder controle van de VVD staat en aandelen ter waarde van vier miljoen bezit. De winst hiervan wordt onder andere besteed aan VVD-verkiezingscampagnes, zo blijkt uit een analyse van De Nieuws BV van statuten, jaarverslagen en cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten