Ongeloofwaardig! Coalitiepartijen zijn zogenaamd boos op D66: "Als ze zo doorgaan worden ze uitgekotst"

Ongeloofwaardig! Coalitiepartijen zijn zogenaamd boos op D66: "Als ze zo doorgaan worden ze uitgekotst"

In de coalitie is er volgens 'insiders' chagrijn ten opzichte van D66. CDA, VVD en de ChristenUnie vinden namelijk dat D66'ers onbetrouwbaar zijn, arrogant, geniepig, smerig, en nog veel meer vervelende dingen. "Als ze zo doorgaan, worden ze een beetje uitgekotst," aldus een coalitiepartner die graag anoniem wil blijven. Want dit is immers wel Den Haag: ze hebben daar het lef niet om iets met naam en toenaam te zeggen.

Volgens RTL Nieuws, dat met meerdere 'bronnen' gesproken heeft, zijn het vooral CU'ers, CDA'ers en VVD'ers in de fracties die klaar zijn met D66. In het kabinet zou de onderlinge relatie wél heel goed zijn. Niet zo gek natuurlijk, want dat zijn een stel criminelen met elkaar.

Je zou denken dat de onvrede er vooral uit bestaat dat D66'ers hun agenda opdringen aan de rest van de maatschappij én andersdenkenden systematisch demoniseren. Maar dat zit toch wat ingewikkelder. Als je het artikel nauwkeurig leest valt het namelijk op dat het de andere coalitie-Kamerleden vooral om de stijl gaat.

Een voorbeeld: één van de betrokken is boos op Tjeerd de Groot. Want die zegt soms extreme dingen over boeren. Maar de coalitiebron vindt dát feit op zich niet erg. Nee, waar het hem omgaat is dat hij vervolgens dreigmailtjes krijgt van gepikeerde landbewerkers. "Daar mag hij best wat meer rekening mee houden," aldus deze persoon.

Nog een voorbeeld: De Groot is onlangs losgegaan op de nieuwe minister van Landbouw. Die vond hij even slecht als zijn voorganger - wat natuurlijk ook zo is (hoewel om andere redenen dan D66 vindt). Dat had hij niet mogen zeggen van de coalitiepartners. "Hij heeft over al die plannen meegepraat, en dan de minister zo afvallen?" huilt één 'coalitiebron.'

En zo gaat het maar door en door en door. Er is 'woede,' er is 'chagrijn.' Maar al die woede en chagrijn komen voornamelijk doordat de coalitiepartners zich in hun wiek geschoten voelen. Die figuren beklagen zich er zelfs over dat Jan Paternotte leuk langsging bij alle tv-programma's om te oreren over een partijverbod voor FVD: niet omdat zo'n verbod belachelijk is, maar omdat ze vinden dat hij 'goede sier' maakte.

WAT?!

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De enige kritiek die iets van blijft hangen is dat de coalitiepartners vinden dat het echte motto van D66 niet is 'laat iedereen vrij, maar niemand vallen,' maar: "Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij."

Dát is het echte probleem met D66. De partij is ondemocratisch tot op het bot. Wanstaltig. Ranzig. D66 heeft een hekel aan andersdenkenden. Iedereen met een andere mening moet gecensureerd worden - of erger. De oppositie wordt monddood gemaakt en gedemoniseerd tot op het bot.

Maar eigenlijk komt daar, behalve deze opmerking over het motto van de partij, niets over terug in de kritiek van de andere coalitiepartijen. Misschien is dat niet eens zo gek. Want zij steunen die intolerante agenda natuurlijk gewoon - alleen zijn ze daar wat minder luidruchtig over.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties