frans timmermans 2022

Premier Rutte opgeroepen in verzet te komen tegen klimaatpaus Timmermans

Politiekmei 24 2023, 9:00
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) roept premier Mark Rutte op om in verzet te komen tegen de radicale natuurplannen van PvdA'er Frans Timmermans, ook wel bekend als de 'klimaatpaus'. Wybren van Haga pleit voor het indrukken van de pauzeknop op groene EU-wetgeving, in navolging van de Franse president Emmanuel Macron en de Belgische premier Alexander De Croo. De PVV is helemaal klaar met de dictaten vanuit Brussel zegt Alexander Kops. FVD sluit zich hierbij aan anders gaat de Nederlander zich straks blauw betalen aan de onzinnige klimaat- en stikstofregels.
De zorgen van Van Haga richten zich voornamelijk op de natuurherstelwet, waarvan hij vreest dat deze een tweede juridische stikstofcrisis kan veroorzaken in het dichtbevolkte Nederland, dat momenteel nog economisch sterk is. Hij wijst op de uitspraken van premier De Croo, die in het VRT-programma Ter Zake waarschuwde voor een overbelasting van nieuwe groene EU-wetgeving.
"De waarschuwing van De Croo is terecht", aldus Van Haga. "We zitten al diep in de problemen. Met extra stikstofnormen, nieuwe regels voor biodiversiteit en wetgeving voor natuurherstel belanden we in een situatie waarin er zoveel regels zijn dat onze industrie het niet meer aankan. Hiermee vernietigen we de Nederlandse economie, zetten we talloze banen op het spel en duwen we mensen de bijstand in."
Van Haga benadrukt dat de invloed van de EU volgens hem te ver reikt en pleit voor het herwinnen van de Nederlandse soevereiniteit. Of het nu gaat om de aanpak van de asielcrisis, de stikstofcrisis of andere klimaatplannen zoals de natuurherstelwet, Van Haga vindt dat Nederland zijn eigen koers moet varen en Europa tot de orde moet roepen.
In lijn met de recente ontwikkelingen in Frankrijk en België heeft Van Haga vragen gesteld aan premier Rutte over zijn bereidheid om in verzet te komen tegen Timmermans' plannen. Van Haga vraagt of Rutte bekend is met de berichtgeving omtrent het verzet van Frankrijk en België tegen de klimaatpaus en of hij vreest voor een tweede juridische stikstofcrisis in Nederland. Daarnaast wil Van Haga weten of Rutte bereid is om de pauzeknop in te drukken met betrekking tot verdere groene EU-wetgeving.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De PVV is helemaal klaar met de dictaten vanuit Brussel. ''Wegwezen met die absurde bemoeizucht van die ongekozen Brusselse bureaucraten. Klimaatbeleid, stikstofbeleid, natuurbeleid — ons land gaat er helemaal kapot aan. Nederland mag dit nóóit laten gebeuren!'' zegt klimaatwoordvoerder Alexander Kops (PVV) tegen DDS.
Freek Jansen (FVD) zegt tegen DDS: ''Wij willen op de knop duwen dat alle klimaatregels en stikstofregels van tafel gaan. Dit gewoon uitstel van executie. Even op de pauzeknop en daarna wordt alles er doorheen geramd. We moeten per direct stoppen met alle onzinnige onbetaalbare klimaat- en stikstofregels anders gaat de Nederlander zich blauw betalen!''
Het is afwachten hoe premier Rutte zal reageren op deze oproep van Van Haga en of Nederland in navolging van andere Europese landen een standpunt zal innemen tegenover Timmermans' natuurplannen. Wij zijn bang dat Nederland als braafste jongentje kritiekloos de megalomane klimaatpaus Timmermans blijft volgen.
BBB hebben wij ook om een reactie gevraagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten