Harm Beertema (PVV) pakt 'hervormers' onderwijs aan: 'Moderniseren? Iedereen wil ouderwets onderwijs!'

Harm Beertema (PVV) pakt 'hervormers' onderwijs aan: 'Moderniseren? Iedereen wil ouderwets onderwijs!'

Harm Beertema (PVV) tikt tegen z'n hoofd. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema is helemaal klaar met allerlei "onderwijshervormers" die denken dat ze het onderwijs - met name het MBO - "modern" moeten maken. Want, zegt Beertema, daar zit helemaal niemand op te wachten. Mensen willen "ouderwets" onderwijs; in een klaslokaal, met een docent, en met elkaar als klas projecten doen.

De MBO Raad komt weer eens met een heel verhaal over de modernisering van het onderwijs. Want dat is heel "belangrijk." Alles moet "gemoderniseerd" worden. Of dat dan goed of slecht is qua eindresultaat vragen deze mensen zich niet eens af. "Modern onderwijs" is per definitie goed, want modern.

MBO-docent Patrick Woudstra reageert hier terecht buitengewoon kritisch op. "Zonder onderwijskundige onderbouwing (top down) tot 70% het onderwijs online aanbieden heeft NIETS met 'modern beroepsonderwijs' te maken," schrijft hij. Natuurlijk klopt dat helemaal. Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan al die onderwijshervormers én hun vrienden in het kabinet.

PVV'er Harm Beertema reageert ook: geen modern onderwijs, maar ouderwets!

PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema is óók helemaal klaar met al die "hervormers."

"Modern beroepsonderwijs?" vraagt Beertema op Twitter. "Iedereen die ik ken wil ouderwets onderwijs, met een docent voor een klas, een beginsituatie, met uitleg, met samen aan een opdracht werken, met gezamenlijk plezier in het ontdekken, met een evaluatie."

Kortom, mensen willen echt "onderwijs dus."

Zijn boodschap aan de burger is dan ook simpel. "Trap niet in de doorzichtige leugens," schrijft hij.

Zo is het natuurlijk maar net. Geen enkel normaal mens zit te wachten op nog meer "moderniseringen" in het onderwijs. Die hebben de afgelopen tientallen jaren namelijk al genoeg schade toegebracht aan de manier waarop we onze jeugd opleiden. En ja, dat geldt met name voor het mbo. Daar is de schade écht reusachtig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De PVV'er Beertema heeft dus gelijk: niemand zit te wachten op meer "moderniseringen." Geef Nederlanders hun oude onderwijs terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer