portraitfactorynl de dagelijkse standaard 89 geert wilders

PVV-leider Wilders stelt oud-SGP-Kamerlid en CDA topambtenaar voor als nieuwe informateurs

Politiekmrt 20 , 14:00
Vandaag is bekend geworden dat PVV-leider Wilders">Geert Wilders voormalig SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf en oud-topambtenaar en CDA'er Richard van Zwol heeft voorgedragen als de nieuwe informateurs die de Kim Putters moeten gaan opvolgen voor de volgende fase in het formatieproces.
De Kamer debatteert vandaag over hoe de formatie nu verdergaat. De onderhandelende partijen, PVV, VVD, NSC en BBB, hebben een basis om nu op voort te onderhandelen, waarbij er wordt gesproken over het vormen van een zogenaamd 'programkabinet'. Wilders komt meteen aan het begin van het debat met twee namen: Dijkgraaf en Van Zwol.
Hoewel Van Zwol bij de meeste mensen waarschijnlijk niet direct een belletje doet rinkelen, is Dijkgraaf een bekend gezicht in Den Haag. De SGP'er zwaaide een tijd geleden al af als Kamerlid, wat bij velen toch als teleurstellend werd ervaren. Dijkgraaf staat bekend om zijn open en vrolijke houding die altijd toegankelijk was voor de pers en altijd wel een leuke en vermakelijke quote uit zijn mouw wist te schudden. Op sociale media zijn de reacties op het voorstel van Wilders dan ook louter positief.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Wilders laat in het debat weten dat hij baalt dat hij zelf geen premier kan worden. "Ik betaal het grootste politieke offer," zegt Wilders nog over het inleveren van het premierschap. De onderhandelende partijen hebben besloten dat géén van de partijleiders het Torentje zal innemen; wie uiteindelijk wel premier zal worden, zal volgens Wilders moeten blijken in de volgende fase. Die overigens wel een stuk steviger zal verlopen, aangezien de PVV-leider laat weten hard te gaan onderhandelen en dat "de tijd dat we alles weg zouden geven voorbij is."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten