shutterstock 2304400857

Rotterdamse scholen blijven dicht vanwege dreigende demonstratie: "nemen het zekere voor het onzekere"

Politiekjul 03, 16:00
Het Dominicus Kindcentrum, Jenaplanschool De Blijberg en Daltonschool De Margriet in Rotterdam hebben besloten vandaag hun deuren te sluiten vanwege een aangekondigde gewelddadige demonstratie. De politie is alert en patrouilleert regelmatig langs de scholen aan de Noorderhavenkade.
Een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem waarschuwde dinsdagavond voor de dreigende demonstratie, waarbij specifiek het Dominicus Kindcentrum werd genoemd. Ondanks dat de herkomst van de dreiging onduidelijk blijft, hebben de schooldirecties besloten geen enkel risico te nemen. "We nemen het zekere voor het onzekere," luidt de boodschap op de deur van de scholen.
Het Dominicus Kindcentrum, bestaande uit een basisschool, peuterspeelzaal en voor- en naschoolse opvang, was de eerste die besloot om uit voorzorg dicht te blijven. Later op de avond volgden ook Jenaplanschool De Blijberg en Daltonschool De Margriet dit voorbeeld. De directies van de scholen benadrukken in hun bericht aan ouders dat de veiligheid van de kinderen en medewerkers voorop staat. De politie bevestigt de ernst van de situatie en heeft extra agenten ingezet om de omgeving van de scholen te bewaken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Hoewel de exacte aanleiding van de oproep onbekend is, neemt de politie de dreiging serieus. Een woordvoerder geeft aan dat de anonieme melding moeilijk te verifiëren is, maar dat het signaal niet genegeerd kan worden. "Het gaat om een anonieme melding, wat het lastig maakt om hem te verifiëren," aldus de woordvoerder. De politie blijft voorlopig in verhoogde staat van paraatheid en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.
Voor ouders en verzorgers is de situatie zorgwekkend. De scholen hebben hen via een brief geïnformeerd over de sluiting en benadrukt dat de veiligheid van hun kinderen de hoogste prioriteit heeft. Of de scholen morgen weer open zullen gaan, is op dit moment nog onduidelijk. Ouders worden hier later over geïnformeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten