Rutte

Rutte: Toch geen 500 euro voor miljoenen Nederlanders om koopkrachtverlies te stutten

Politiekjul 01 2022, 19:00
Het kabinet gaat dit jaar toch geen 500 euro uittrekken voor iedere Nederlander die zorgtoeslag ontvangt. Het idee van GroenLinks en de PvdA om de meeste Nederlanders een 'najaarstoeslag' te geven, is volgens premier Rutte 'technisch te lastig'.
Nederlandse burgers een paar honderd euro uitkeren is iets wat de Belastingdienst niet aankan. Allerlei processen zouden in gevaar komen en mensen zouden er financieel zelfs in de knel door kunnen raken, omdat ze mogelijk door een ander systeem weer gekort worden op een uitkering of toeslag.
Dus jammer maar helaas: géén 500 euro najaarstoeslag én ook geen alternatief plan om het koopkrachtverlies enigszins tegen te gaan. Ga maar een paar keer minder naar de kapper, sla het terras een keer over, ga maar niet meer uit eten en kijk maar welke rekening je zo lang mogelijk kunt uitstellen. Want, zo zegt onze premier (via het AD): 'Het gaat dit jaar gewoon niet.'
En nu dit plan 'om technische redenen' is gesneuveld, betekent dat mogelijk ook geen steun meer van GroenLinks en de PvdA voor de financiële plannen van het kabinet in de Eerste Kamer. De coalitiepartijen zullen dus weer moeten zoeken naar de laagste bieder bij de oppositiepartijen, want zelf hebben ze geen meerderheid meer in de Eerste Kamer.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Is dat even mooi opgelost voor het kabinet? Vrijwel ieder initiatief om wat aan de koopkracht te doen is nu praktisch uitgesloten, dus daar hoeft geen oppositiepartij meer mee aan te komen. En wie wel kans van slagen wil hebben met zijn plannen, zal zelf eerst goed moeten uitzoeken of het überhaupt technisch mogelijk en uitvoerbaar is. Het kabinet zoekt namelijk zo weer een reden om het af te schieten, vooral als het om geld uitgeven gaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten