Sam Hagens: Mark Rutte acteert met alles, zelfs zijn steenkolen-Engels is nep

Politiekokt 01 2022, 8:15
Bij Vandaag Inside legde Sam Hagens (van Hart van Nederland) uit dat Mark Rutte "express" in steenkolen-Engels praat. De reden? Hij denkt dat gewone Nederlanders daardoor een betere band met hem voelen. Zo komt hij "normaal over." Valentijn Driessen reageerde geschrokken: "Één grote toneelspeler die man!"
Onlangs sprak Mark Rutte weer eens lekker in het Engels. Nou ja, in het Éngels. In het steenkolenengels. Zijn accent was ongelooflijk. En dat is raar. Want a) hij spreekt heel veel en heel vaak Engels, en b) hij kan natuurlijk best iemand inhuren die hem kan leren op een respectabele manier die taal te spreken.
Nou, zei Sam Hagens die gisteren te gast was bij Vandaag Inside, dat klopt. Maar de reden dat hij zo spreekt is dat het een bewuste keuze is. Hij kán heel goed Engels spreken, zelfs met een Brits accent. Maar hij kiest er bewust voor om dat niet te doen.
"Die spreekt expres een beetje steenkolenengels omdat hij dan normaal overkomt bij Nederlanders," aldus Hagens. "Ja, ja, jij gelooft dat?!" reageerde Johan Derksen daarop. "Ja, dat geloof ik echt ja. Dat is echt waar."
Want, ging Hagens verder, hij heeft Rutte bijvoorbeeld Britse tv-programma's horen citeren. En dat gebeurde met Brits accent, zonder ook maar een spoortje van zijn Nederlandse achtergrond.
Ja, zei Hagens, Rutte vindt het politiek slim en daarnaast ook wel leuk om een beetje "Nederlands-Engels" te spreken.
Valentijn Driessen, die ook aan tafel zat, verbaasde zich hierover. "Eén grote toneelspeler, die man dan. Als hij hier ook al toneel over speelt, over zoiets simpels," aldus Driessen. Wilfred Genee vulde daar op aan dat Rutte "over alles nadenkt." Dat niets per ongeluk gebeurt bij de man. Hij doet alles met opzet én met een gedachte erachter.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat klopt natuurlijk helemaal. Mensen die niet te veel betrokken zijn bij de politiek en niet in Den Haag zelf hebben gade geslagen hoe het gaat beseffen niet hoe zeer het echt een spel is. Wat je ziet daar is één groot theater. Het is theater voor lelijke mensen.
Vergis je niet. 'Politici' zijn in de eerste en laatste plaats vooral acteurs. Alles dat ze publiekelijk doen is een act. Nep. Theater. Een show. Vervolgens gebeurt het echte werk achter de schermen, waar ze hun positie gebruiken (lees: macht) om a) nog meer macht te krijgen en b) hun zotte plannen voor jou en mij aan ons op te leggen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten