snapshot 25

Schaamteloze Tweede Kamer stemt tegen motie van wantrouwen tegen Rutte IV: alleen PVV en FVD voor

Politiekjan 20 2022, 8:22
Rutte IV is gewoon Rutte III dat doorgezet wordt. Dezelfde partijen én dezelfde mensen zijn erbij betrokken. Het afgelopen jaar nam de Kamer verschillende moties aan waarin het kabinet veroordeeld werd wegens wangedrag, en moties van wantrouwen tegen het hele kabinet haalden het steevast bijna. Maar nu Geert Wilders daarom direct zo'n motie indiende tegen Rutte IV stemde alléén FVD ervoor. Álle andere partijen willen het nieuwe kabinet dat gewoon het oude kabinet is zogenaamd een "kans" geven. Schande!
Bij het debat over de regeringsverklaring van het Regime Rutte IV diende Geert Wilders direct een motie van wantrouwen in. Niet zo gek, natuurlijk, want a) het regeerakkoord is walgelijk en b) Rutte IV is gewoon een voortzetting van Rutte III. Dat is het wanstaltige kabinet dat Groningers in zak en as liet zitten, Toeslagenfamilies totaal kapotmaakte, de economie vernietigde met overbodige lockdowns, en dat steeds weer betrapt werd op leugen na leugen... na leugen.

Tweede Kamer als schoothondje van het kabinet

Maar wat wekt de verbazing? Er waren uiteindelijk maar twee partijen die voor de motie van wantrouwen stemden: de PVV zelf (natuurlijk) en FVD. Álle andere partijen - inclusief Groep Van Haga (BVNL), JA21, Pieter Omtzigt, én BBB - wilden dat dus niet doen.
Geert Wilders reageerde daarop woedend. "Nederland kent nauwelijks meer oppositie," concludeerde hij nadat de stemuitslag bekend werd. "Het hele brede midden likt de hielen van Rutte 4."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1483903183969734656
Daar is geen woord te veel aan gezegd. En nee, natuurlijk hoeven we geen flauwekulexcuusverhalen te horen over "we moeten ze een kans geven." Dit is oude wijn in nieuwe kruiken. Rutte IV ís Rutte III. Er is werkelijk op geen enkele manier dan ook een verschil. Ze houden zelfs niet eens de schijn op door, ik zeg maar wat, dan in ieder geval één partijtje toe te voegen aan de coalitie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nee. Het is allemaal hetzelfde. Er is niets veranderd. Dezelfde corrupte bende heeft het voor het zeggen... en de overgrote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat prima.
Wanstaltig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten