schiphol verlaten 4

Schandaal! Kabinet versoepelde regels speciaal voor Schiphol: Stikstofcrisis, welke stikstofcrisis?

Politiekapr 30, 9:44
Uh, oh! Onrust in politiek- en medialand. Het blijkt namelijk dat het kabinet Schiphol op héél lieve wijze heeft behandeld. Er zijn speciaal voor de luchthaven stikstofregels versoepeld. Dat kon niet voor de boeren. Maar voor Schiphol? Ja, dat kon wel. Op zich is dat natuurlijk best te begrijpen, maar het betekent dat alle linksen én kartellianen woest zijn.
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) heeft in recente jaren de regelgeving omtrent stikstof voor luchthaven Schiphol versoepeld, zelfs tegen het advies in van haar voornaamste adviseur op het gebied van stikstof. Als gevolg hiervan kon Schiphol eenvoudiger een natuurvergunning bemachtigen, waardoor het niet nodig was het aantal vluchten te reduceren. Dat beweert een radicaal-linkse kartelkrant.
Volgens deskundigen is er een klein probleem met die uitzondering. Andere bedrijven kunnen er geen aanspraak op maken... en dat betekent dat de uitzondering waarschijnlijk niet in stand wordt gehouden door de rechter. En ja, je kunt er vergif op innemen dat linkse lobbyclubs naar de rechter stappen om de stikstofdictatuur af te dwingen.
Aan de ene kant is het natuurlijk helemaal prima dat Schiphol stikstof mag uitstoten. En flink ook. Schiphol is van enorm belang voor a) onze reisvrijheid en b) onze economie. Het is dieptriest dat de luchthaven beetje bij beetje wordt afgebroken. Dat gaat werkelijk een enorme impact hebben op onze economie én op onze mogelijkheden om lekker vakantie vieren in verre (warme) oorden.
Tegelijkertijd is het wel erg wrang dat Schiphol stiekem in bescherming wordt genomen, terwijl onze trotse boeren totaal gesloopt worden. Want ja, zelfs bij dit schandaal zijn boeren het haasje.
De versoepeling betrof onder andere de aankoop van negen boerenbedrijven rondom Schiphol, die de luchthaven vroeg in het voorgaande jaar had verworven. Volgens interne documenten kon Schiphol de bespaarde stikstof van deze gestopte boerderijen volledig inzetten om de eigen stikstofuitstoot te neutraliseren. Opvallend genoeg liet de overheid na te controleren of er nabijgelegen natuurgebieden waren die eerst herstel nodig hadden, een stap die wel degelijk vereist is volgens Europese richtlijnen. Dit in tegenstelling tot andere Nederlandse ondernemingen, die wel streng aan deze norm worden gehouden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL achter onze boeren. Daarom werken we samen met EerlijkEten - een project van FVD'ers Thierry Baudet en Gideon van Meijeren, in samenwerking met onze trotse boeren! - om onze lezers in staat te stellen voor een goede prijs heerlijk, vers Néderlands voedsel te kopen. Bestel nu een geweldige vleesbox of Allrounddoos van EerlijkEten en proef het verschil met het voedsel uit supermarkten! 
Die boerderijen moesten eraan geloven vanwege de stikstofregels én de belachelijke Haagse oorlog tegen de boerensector. Vervolgens wordt hun 'stikstofuitstoot' opgekocht door Schiphol... Als boer voel je je dan natuurlijk extreem genaaid.
Maar goed. Tja. Ondertussen geldt wel dat we Schiphol echt niet teloor kunnen laten gaan. De impact daarvan op het land is véél te groot. En weet je wat eng is? We weten nu al dat D66-rechters de overheid en Schiphol ongetwijfeld gaan dwingen tot krimp. Dit 'schandaal' is een eerste aanzet van de klimaatmaffia om dat grote doel te bereiken - en de media gaan er heel blij mee aan de haal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten