moedervader baby

SGP eist ANTWOORDEN van Woke-gek Hugo de Jonge: 'Wat is de onderliggende gedachte om moeder te schrappen uit wet?'

Politiekmrt 05 , 11:00
SGP'er Chris Stoffer is woedend dat minister Hugo de Jonge zijn poging om 'moeder' uit de wet te halen nu onder het tapijt veegt onder het motto dat het een foutje was. Dat kan niet, zegt Stoffer. Daarom wil hij weten wat er precies gebeurd is, hoe dit kon gebeuren, en wat er gedaan wordt om te voorkomen dat zoiets binnenkort nog een keer gebeurt.
Gisteren kwam heel traditioneel Nederland in beweging omdat bekend werd dat minister Hugo de Jonge op extreem geniepige wijze de term 'moeder' uit de wet wilde laten halen. In plaats daarvan zou het moeten worden: 'Ouder uit wie het kind geboren is.' Moet je je voorstellen dat dat in het geboorteregister staat.
Met name de SGP reageerde hier woedend op. En terecht natuurlijk. Het is wanstaltig en ronduit beledigend dat de term "moeder" blijkbaar "verkeerd" is, tegenwoordig. Dat soort onzin kan niet geaccepteerd worden, zeker niet als je conservatief-christelijk bent.
Onmiddellijk daarna reageerde De Jonge publiekelijk met een tweetje waarin hij de 'wijziging' die opgenomen is in een 'wijzigingswet' een "fout" noemde. Dat zou direct hersteld worden. Want de 'term' moeder is hartstikke mooi en belangrijk, tweet hij.
De SGP vindt dat terecht te weinig en te laat. SGP-Kamerlid Chris Stoffer legde vandaag uit bij WNL Haagse Lobby dat de wijziging alleen voorkomen is doordat zijn partij het ontdekte in de documenten. En dat is gek.
"Dit was zonder onze ontdekking zo door de Kamer gekomen," aldus Stoffer. "Dat is toch van den zotte? Wij willen de onderliggende gedachte weten."

Domme journalist

Journalist Joost Niemoller is het helemaal eens met Stoffer, maar ergerde zich terecht kapot aan het gelach van de WNL-'journalist' die hier vandaag met de SGP'er over sprak. Die deed net alsof Stoffer niet goed bij zijn hoofd was. Wat knetter is. 
"Hij heeft zich duidelijk nog nooit in de Woke beweging verdiept," aldus Niemoller, "en in het effect op het ambtenarenapparaat. Moeder wat een sukkel."

Dat domme gelach van die WNL journalist. Hij heeft zich duidelijk nog nooit in de Woke beweging verdiept. En in het effect op het ambtenarenapparaat. #moeder Wat een sukkel.

WNL Haagse Lobby
WNL Haagse Lobby
@WNLHaagseLobby

Minister De Jonge noemde het schrappen van de term moeder een fout, maar fractievoorzitter @chris_stoffer van @SGPNieuws wil alsnog in debat. ''Dit was zonder onze ontdekking zo door de kamer gekomen. Dat is toch van de zotte. We willen de onderliggende gedachte weten.'' #WNL

520
Reply
Het enige probleem is natuurlijk dat journalisten dat soort dingen wel degelijk weten. Tenminste, als dat niet zo is, dan zijn ze te dom om hun werk te doen en moeten ze maar lekker thuis voor de geraniums gaan zitten.
Wat er echt aan de hand is, is dit: die Woke-brigades vinden types als Stoffer van de SGP onnozel. Stoffer is conservatief-christen. Dat vinden Wokies knetter. Sterker nog, daar kunnen ze alleen maar om lachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten