screen shot 2023 03 16 at 004943

SP-leider Lilian Marijnissen krijgt nog steeds steun ondanks teleurstellende verkiezingsresultaten

Politieknov 26 2023, 10:30
In de nasleep van de recente Tweede Kamerverkiezingen, waar de Socialistische Partij (SP) bijna gehalveerd werd en van 9 naar 5 zetels ging, blijft de partijraad, als hoogste orgaan binnen de SP, achter haar leider Lilian Marijnissen staan. Dergelijke verliezen leiden doorgaans tot onrust binnen politieke partijen, waarbij leiders vaak hun conclusies trekken en aftreden. Echter, bij de SP lijkt dit ongebruikelijk te zijn, aangezien Marijnissen verkiezing na verkiezing lijkt te verliezen zonder haar positie op te geven.
De voorzitters van alle afdelingen en de leden van het partijbestuur kwamen op zaterdag bijeen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Volgens een woordvoerder van de partij sprak een "overgrote meerderheid" steun uit voor Marijnissen, wat aangeeft dat de partijleider nog steeds het vertrouwen geniet, ondanks het teleurstellende resultaat.
Reeds een dag na de verkiezingen kondigde Marijnissen aan door te willen gaan na overleg met de fractie en partijmedewerkers. Sinds eind 2017 bekleedt zij de positie van politiek leider, toen de partij nog veertien zetels in de Kamer had.
De SP-top erkent de noodzaak om lessen te trekken uit het recente verlies. Een woordvoerder gaf aan dat de partij grondig onderzoek zal doen, zowel onder kiezers als onder de eigen leden. Daarnaast zal er actief geluisterd worden naar mensen op straat en in buurten om de oorzaken van het verlies beter te begrijpen. Ondanks het verlies meldt de woordvoerder dat de partij sinds de verkiezingen "honderden" nieuwe leden heeft verwelkomd.
Hoewel er een groeiende roep om verandering, blijft de positie van Marijnissen vooralsnog geen punt van discussie. De leden van de SP lijken nog steeds vertrouwen te hebben in hun partijleider, ondanks de uitdagingen waarmee de partij momenteel wordt geconfronteerd. De komende periode zal uitwijzen in hoeverre de SP in staat is om het tij te keren en de nodige vernieuwingen door te voeren om het vertrouwen van kiezers terug te winnen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten