whatsapp image 2023 02 15 at 100548

Spreidingswet wordt stiekem al uitgerold: Van Haga laaiend over gedwongen opvang asielzoekers in Sliedrecht

Politiekfeb 15 2023, 10:30
De Raad van State heeft de spreidingswet afgeschoten. Te complex en niet uitvoerbaar kortom politiek ga iets nieuws verzinnen. Echter heeft het partijkartel hier geen boodschap aan en wordt de spreidingswet toch al uitgerold. Dit is een waarschuwing aan alle gemeenten in Nederland, let op uw zaak. Sliedrecht lijkt één van de eerste slachtoffers te worden van de spreidingswet. 
“Dat de overheid nu actief bezig is om de spreidingswet uit te rollen en daarbij de burger met dwang en drang voor een voldongen feit stelt, blijkt wel uit het feit dat er in Sliedrecht een AZC (asielzoekerscentrum) wordt geopend voor 100 tot 250 mensen voor minimaal 5 jaar (dit kan dus ook véél langer gaan duren). Een totaal onwenselijke situatie,” aldus BVNL-voorman Wybren van Haga, die de kwestie volgende week tijdens het asieldebat in de Tweede Kamer zal aankaarten. “Deze dwang en drang, waarbij de lokale overheid en burgers compleet buitenspel worden gezet, moet zo snel mogelijk van tafel.”
In haar strijd tegen de spreidingswet werkt BVNL nauw samen met de lokale partij Slydregt.NU. “Er wordt geen ruimte geboden om tegen het AZC in het geweer te komen. In een tijdspad van één week moet de gemeenteraad van Sliedrecht hier een besluit over nemen. Althans voor zoverre er wat te besluiten valt, want dankzij het kabinet Rutte/Kaag heb ik als lokale volksvertegenwoordiger niets meer in te brengen over dit onderwerp. Een dieptepunt in onze democratie,” aldus fractievoorzitter Mark Jongeneel, die met zijn partij mordicus tegen de komst van asielzoekers is. “Het is tenenkrommend dat burgemeester Jan de Vries (CDA), zonder de bevolking te raadplegen, zijn vinger heeft opgestoken met de mededeling dat Sliedrecht asielzoekers wil opvangen. Totaal mesjogge!”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wat moet je anders verwachten van een gemeentebestuur dat fier de Oekraïense vlag laat wapperen aan het Sliedrechtse raadhuis. De boodschap is duidelijk dat de eigen bevolking niet de eerste prioriteit heeft voor dit gemeentebestuur. Nee dit college van B&W vindt het belangrijker om in een goed bladje te komen bij de kabinetsleden van Rutte IV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten