djh05398 inge van dijk cda inge van dijk henri bontenbal mustafa amhaouch cda

Telegraaf-man Sjuul Paradijs promoot CDA'er Henri Bontenbal: 'Hij speelt orgel! CDA +8 zetels!'

Politieksep 16 2023, 12:00
Hilarischer dan Sjuul Paradijs worden ze niet gemaakt in Nederland. De voormalige hoofdredacteur van De Telegraaf - waar hij ervoor zorgde dat de krant het CDA altijd een boost gaf in campagnetijd - is namelijk keihard CDA-leider Henri Bontenbal aan het promoten. Hoe? Door een video te tonen van Bontenbal die orgel speelt. Volgens Paradijs gaat dat het CDA zomaar "+8 zetels" opleveren.
Okay dan.
Het CDA is natuurlijk op sterven na dood. Nou ja, het officiële CDA is dat (doorstartpartijen BBB en NSC laten we even buiten beschouwing). De partij staat op een handvol zetels en heeft de grootst mogelijke moeite overeind te krabbelen. Dat is niet zo gek, want de partij staat al jaren nergens meer voor. Niet voor het platteland, niet voor christelijke waarden, niet voor verantwoordelijkheid. Het enige waar het CDA de afgelopen jaren voor heeft gestaan is: aan de macht blijven.
Maar Sjuul Paradijs is ervan overtuigd dat dit allemaal gaat veranderen onder het bevlogen (LOL) leiderschap van Henri Bontenbal. Bontenbal is namelijk authentiek, aldus Paradijs. En hij kán dingen; dingen waar Nederlandse kiezers zich heel druk om maken.
Zoals? Nou, hij speelt bijvoorbeeld orgel. In een kerk (waarna hij de christelijke geloofsleer vervolgens keer op keer verraadt in de politiek, maar dat geheel terzijde). Kijk maar!
Hilarisch genoeg schrijft Paradijs daarbij: "Dit is een lijsttrekker in actie. Zie dat Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt niet doen. Authentiek. Henri Bontenbal gaat het beter doen dan verwacht. +8 zetels."
Ten eerste is "beter dan verwacht" vrij makkelijk bij het CDA, want de partij staat in sommige peilingen op vier zetels. Het is best mogelijk dat zo'n ouwe partij er toch nog een stuk of acht uitsleept. Gewoon puur door de organisatie. Dit heeft niets te maken met Bontenbal als leider.
Ten tweede is het mogelijk dat Paradijs bedoelt dat het CDA acht zetels extra gaat pakken door Bontenbals geweldige orgelspel. Dat is ronduit komisch. Daar is electoraal namelijk helemaal geen ruimte voor.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Tweede Kamerverkiezingen 2023 worden de belangrijkste verkiezingen ooit. Het is van het grootste belang dat het CDA kapotgemaakt wordt. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Want alleen wij verklaren het kartel echt de oorlog!
Ten derde, en tenslotte: werkelijk geen enkele Nederlander boeit het ook maar ene jeweetwel dat deze CDA-maffioso orgel kan spelen! De enigen die zich daar druk om maken zijn typetjes als Paradijs zelf; van die figuren die willen dat kiezers het recente verleden totaal vergeten en net doen alsof het CDA echt heel erg anders wordt na de volgende verkiezingen.
Wat een grap is dit zeg. En wat een mafklapper is die Paradijs geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten