Thierry Baudet en Joost Niemoller fileren Nausicaa Marbe: 'Een ernstig gevaar voor de vrijheid'

Thierry Baudet en Joost Niemoller fileren Nausicaa Marbe: 'Een ernstig gevaar voor de vrijheid'

Nausicaa Marbe - columnist voor De Telegraaf en ook voor het Nieuw Israëlitisch Weekblad blijkbaar - schrijft in een nieuw stuk voor NIW dat Thierry Baudet aangepakt moet worden. Hij heeft het namelijk over "de Deep State" en dat is volgens Marbe hartstikke "antisemitisch." Baudet en ook opiniemaker Joost Niemoller lachen deze gestoorde vrouw uit. "Is ze verliefd op me?" vraagt de FVD-leider zich hardop af.

Als je een belachelijk kulverhaal wilt lezen moet je even op deze link klikken. Dan ga je naar het NIW... en kun je het laatste stuk lezen van Nausicaa Marbe. Deze vrouw is namelijk zo doorgeslagen dat ze nu feitelijk eist dat Thierry Baudet vervolgd wordt. Wegens antisemitisme, natuurlijk (vandaar ook dat haar stuk in dat weekblad is verschenen).

Volgens Marbe is het heel erg dat Baudet Oekraïne een project van de Deep State noemde, "net als Israël." Dat van Oekraïne mag vast nog net - dat is dan niet anti-Slavisch ofzo - maar als je daar Israël dan ook bij betreft, nou, dan ben je meteen Adolf Hitler. "Kwaadaardig" of toch in ieder geval "gestoord" noemt Marbe dat. En natuurlijk gebruikt ze ook de onderhand bekende term "het hondenfluitje" weer. Want als Baudet dat soort dingen zegt zijn er in Nederland blijkbaar heel veel geheime nazi's die stiekem tegen elkaar fluisteren: "Zie, hij is er één van ons!"

Omdat het zo afgrijselijk is dat Baudet ook Israël noemde eist Marbe dat andere politici én media in actie komen. Hoe, ja, dat is niet helemaal duidelijk. Maar ze moeten iets doen. "En waar blijft het Openbaar Ministerie? Wilders is berecht en veroordeeld voor uitspraken die hij buiten het parlement deed. Kansloos, zei het OM in eerste instantie, maar de rechter dwong een proces af. Als dat al zo gaat, dan zou Baudet inmiddels ook aan de beurt kunnen komen," aldus Marbe die daarbij ook nog even duidelijk maakt dat "verder laten opruien geen optie" is.

Baudet en Niemoller reageren

Joost Niemoller reageert op de ronduit dictatoriale (durf ik het te zeggen: fascistische?) column van Marbe.

"Als je het hebt over de Deep State ben je een antisemiet en moet je voor de rechter komen," vat Niemoller Marbe's belachelijke redenering samen. "Personen als Nausicaa Marbe vormen een ernstig gevaar voor de debatvrijheid in dit land."

Thierry Baudet en Joost Niemoller fileren Nausicaa Marbe: 'Een ernstig gevaar voor de vrijheid'

Daar is natuurlijk geen woord te veel aan gezegd. Die gestoorde vrouw wil immers niet slechts "het debat" aangaan met Baudet en hem isoleren. Nee, ze wil dat hij strafrechtelijk vervolgd wordt. Dat hij tot crimineel verklaard wordt. Omdat hij iets zei dat mevrouw Marbe tegen het hoofd stoot.

Thierry Baudet zelf lacht Marbe uit. "Nausicaa Marbe is volgens mij gewoon krankzinnig," vat Baudet zijn visie op dit mens samen. "Of: verliefd op mij. Slechts twee mogelijkheden!" Met dat laatste refereert hij natuurlijk aan de manier waarop types als Marbe hem framen. Of Baudet is gek óf hij is een antisemiet. Andere opties zijn er volgens hen niet.

Thierry Baudet en Joost Niemoller fileren Nausicaa Marbe: 'Een ernstig gevaar voor de vrijheid'

In een andere tweet reageert hij op een wat serieuzere wijze. Want als een andere twitteraar bij een foto van Marbe stelt dat haar ogen "leeg" lijken te zijn, stelt Baudet, "inderdaad, nu je het zegt. Angstig, defensief, zonder vaste grond onder de voeten. Een klassiek Alice Miller syndroom?"

Thierry Baudet en Joost Niemoller fileren Nausicaa Marbe: 'Een ernstig gevaar voor de vrijheid'

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het merkwaardige is dat mensen als Marbe en ook de redactie van het NIW blijkbaar niet door hebben dat ze steeds meer mensen tegen zich in het harnas jagen met hun valse beschuldigingen van antisemitisme. Op een gegeven moment gaan wij van rechts tegen die term aankijken, zoals we dat al tegen de term "racist" doen: als een lege term, die we gewoon lekker kunnen negeren omdat zij van links 'm steeds van stal halen als iets ze niet aanstaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties