Thierry Baudet (FVD) reageert op eis Sigrid Kaag (D66) voor 'een wereldbelasting': "Ze verhúllen het niet eens meer"

Thierry Baudet (FVD) reageert op eis Sigrid Kaag (D66) voor 'een wereldbelasting': "Ze verhúllen het niet eens meer"

Thierry Baudet en Sigrid Kaag. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zegt dat pogingen van Sigrid Kaag om tot een "wereldbelasting" te komen extreem globalistisch én socialistisch van aard zijn. "Mondiaal socialistisch totalitarisme. Dat is waar ze mee bezig zijn," aldus de FVD-voorman.

D66-leider en onze minister van Financiën Sigrid Kaag heeft op Twitter gezegd dat ze zich, samen met enkele Europese collega's, hardmaakt voor een zogenaamde "wereldbelasting." Waar zo'n "belasting" een jaar of twee geleden nog werd gezien als een gekke gedachtenkronkel van wappies blijkt nu dus dat ze wéér gelijk hebben: de globalisten willen werkelijk op mondiaal niveau tot een belasting komen. En ze zijn er nog trots op ook:

Thierry Baudet (FVD) reageert op eis Sigrid Kaag (D66) voor 'een wereldbelasting': "Ze verhúllen het niet eens meer"

Thierry Baudet reageert

Dé man die al jaren waarschuwt voort dit soort doorgeslagen is globalisme is, natuurlijk, Thierry Baudet. Tegen De Dagelijkse Standaard reageert de FVD-leider dan ook uitgebreid op dit plan van Kaag.

"Dit is eigenlijk heel interessant," aldus Baudet. "Er valt heel veel over te zeggen. In de eerste plaats dat het weer een stap is naar meer globalisme, globalisering, mondiale regelgeving. Een wereldstaat. Ze verhúllen het niet eens meer. Je ziet het gewoon gebeuren. Ze zijn bezig met de opbouw van Global Governance. Dat is wat ze willen en dat is ook wat ze aan het doen zijn."

Maar er is nog een ander interessant punt, zegt de FVD-leider. "Want er staat in: 'Tax optimisation.' Dat wil dus zeggen, het optimaliseren van je belastingdruk. Dát willen ze dus gaan criminaliseren. Dit verraadt dus niet alleen een globalistische mindset, maar ook een socialistische mindset."

"Dat is ook ik steeds heb gezegd. Wat hier gebeurt is een mondiaal socialistisch totalitarisme. Dat is waar ze mee bezig zijn. Dat is wat al die mensen in essentie geloven."

Dit belastingplan is, gaat Baudet verder, "gewoon weer de volgende stap."

"Het is verschrikkelijk. Straks hebben ze een wereldwijd web gespannen, een netwerk gespannen waarin we vastzitten. Overal dezelfde regels, overal dezelfde belastingen die we moeten betalen waar we niet aan onderuit kunnen, waar we ook democratisch niets aan kunnen doen want het is internationaal vastgesteld."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ja, Baudet had ook een voorspelling. Want als dat gedaan is "gaan ze langzaam maar zeker de duimschroeven aandraaien. Het begint met een paar procent, dat je zegt: een paar procent, waar hebben we het over. Dat wordt alsmaar meer tot we ál onze vrijheid kwijt zijn."

"Heel simpel, dat is wat er gebeurt. Iedereen zou dit moeten zien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties