Thierry Baudet te gast bij Robert Jensen: ‘wie niet stemt, steunt het kartel!’

Politieknov 18 2023, 14:00
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is langsgekomen bij de populaire internet-show van Robert Jensen. Baudet sprak met Jensen over de verkiezingen van 22 november (aanstaande woensdag!)... en met name over het belang van stemmen. Het zijn, zei Baudet terecht, de belangrijkste verkiezingen van ons leven. En ieder persoon die niet stemt "steunt het kartel." Stemmen dus!
Het is Baudet ook opgevallen dat er steeds meer trollen actief zijn op sociale media... die trollen doen net alsof ze FVD steunen, maar laten vervolgens weten dat ze toch niet gaan stemmen. Want als ze dat wel doen dan zouden ze "toestemming" geven aan het systeem om het land nog verder in de vernieling te helpen ofzo.
Gestoorder dan dat wordt het natuurlijk niet. Als je niet stemt geef je de heersende partijen juist toestemming om te doen wat ze willen. Als je daarentegen op één partij stemt, FVD bijvoorbeeld, dan geef je alleen die partij toestemming om iets te doe; om haar verkiezingsprogramma uit te voeren. Blijf je thuis? Dan zeg je juist: "Doe wat je wil doen. Ik vind het allemaal best. Verhoog de belastingen. Verhoog de leefkosten. Maak gezinnen kapot met schandaal na schandaal. Het boeit mij niet genoeg om in actie te komen, zelfs niet op de meest simpele manier die er is."
Vandaar dat Baudet bij Jensen iedereen die met FVD sympathiseert op het hart droeg vooral wél te stemmen. "Doe je dat niet, dan maak je niet alleen FVD zwakker, maar je maakt het kartel stérker," aldus Baudet. "Wie niet stemt, steunt het kartel."
De redering hierachter is heel simpel. Blijf je thuis "dan worden er minder stemmen uitgebracht, en dus hebben de kartelpartijen minder stemmen nodig om een zetel te bemachtigen." Dit betekent dat ze meer zetels krijgen.
"Stel dat 15 miljoen Nederlanders mogen stemmen. Dan heb je 100.000 stemmen nodig voor 1 zetel. Maar als 5 miljoen mensen thuis blijven, dan heb je er nog maar iets van 75.000 nodig voor 1 zetel," legde Baudet uit. "Dit betekent dus niet alleen minder zetels voor FVD, maar ook nog eens meer voor het kartel.
Zo is het precies. En dat is natuurlijk precies waarom een man als George van Houts zo enorm dom bezig is als hij mensen vertelt dat ze woensdag lekker op hun luie reet moeten blijven zitten. Hoe meer FVD'ers in de Kamer - hoe meer échte kritische oppositieleden - des te meer zij kunnen exposen. Als Kamerleden kunnen ze vragen stellen en informatie boven tafel krijgen die voor een gewone burger onbereikbaar is. Als je het kartel wil ontmaskeren - elke dag weer - moet je dus niet "thuis blijven" op woensdag, maar juist gaan stemmen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten