Werkt George van Houts voor de AIVD?

Werkt George van Houts voor de AIVD?

Politieknov 18, 12:00
Er is iets heel zorgwekkends aan de hand op social media. Steeds vaker zien we trollaccounts voorbijkomen - mensen met 2 volgers, maar met accounts die al vanaf 2018 bestaan - die opeens overal te pas en te onpas roepen dat ze niet gaan stemmen. George van Houts is nu in hun retoriek getrapt en zegt dat stemmen nutteloos is. De zot denkt dat niet stemmen núttiger is. Wat?
Onlangs verscheen FVD-leider Thierry Baudet bij Robert Jensen. In diens show vertelde Baudet dat FVD steeds vaker valt over dat soort trollaccounts: opgezet in 2018, negatief over stemmen, twee volgers, tot voor kort geen enkele post, maar nu gaan dat soort accounts ineens helemaal los en vertellen ze allemaal mensen dat, hoewel ze met FVD sympathiseren, ze thuis blijven op 22 november "omdat je anders het kabinet toestemming geeft om te doen wat het doet."
Dat is natuurlijk knettergek. Als je op FVD stemt (of een andere oppositiepartij) geef je het nieuwe kabinet nadrukkelijk géén toestemming te doen wat het wil gaan doen als FVD daar geen deel van uitmaakt. Daarom stem je immers op FVD.
Maar dat boeit die X-gebruikers niet. Ze komen aanzetten met een totaal onlogisch verhaal, en moedigen vervolgens heel duidelijk FVD-sympathisanten aan om thuis te blijven.
Baudet zei te denken dat die accounts een project zijn van de AIVD. Want, zei hij, we weten dat de overheid trollaccounts in hebben gezet tijdens corona om mensen te beïnvloeden. We weten ook dat de AIVD onlangs een wanstaltig rapport publiceerde waarin gewaarschuwd werd voor partijen als FVD, want die zouden zogenaamd heel gevaarlijk zijn ofzo. Dat soort kiezers ontmoedigen te stemmen past dus heel goed binnen de modus operandus van de AIVD.

George van Houts

En wat zien we opeens? George van Houts - een 'kritische' komiek die de hele dag door afgeeft op alles en nooit een antwoord geeft over hoe het dan wel moet en over wat we moeten en kunnen doen - gebruikt zijn bereik op X om mensen te vertellen dat ze moeten doen wat de gevestigde macht wil: dat ze op 22 november lekker op hun luie kont moeten blijven zitten. Want stemmen heeft toch geen zin, vindt hij.
"Ga maar lekker stemmen. Heb je in ieder geval een uitje," schrijft de nuttige idioot op X. "En een minimalistische kleurplaat met een kleurpotlood ingekleurd en in een melkbus laten glijden. Veel plezier."
Dit is dus écht levensgevaarlijk. Als opponenten van het systeem thuis blijven zorgen ze ervoor dat:
1. De partij die ze eigenlijk steunen minder zetels behaalt en dus minder invloed krijgt
2. De partijen die ze haten meer zetels en meer invloed krijgen. Want zie je, als bijv. FVD-kiezers thuis blijven, dan betekent dit dat de kiesdeler (het benodigde aantal stemmen voor een zetel) kleiner wordt. Het gevolg? De kartelpartijen hebben relatief meer stemmen. En dus meer zetels. En dus kunnen ze nóg meer schade aanrichten en hoeven ze zich nóg minder zorgen te maken over wat partijen als FVD en hun kiezers denken en vinden.
Thuisblijven is zo ontzettend desastreus dat je je moet afvragen of een man als Van Houts niet gewoon voor de AIVD werkt? Hij doet namelijk precies wat die inlichtingendienst en de rest van het kartel willen: mensen die op de echte oppositie willen stemmen thuis laten blijven, waardoor ze nog minder invloed krijgen, en waardoor ze hun gezinnen en hun land nog sneller naar de knoppen zullen zien gaan, zonder dat ze daar ook maar iets tegen kunnen doen.
Want ja, als een partij als FVD een flink aantal zetels haalt dan maakt dat wel degelijk een verschil. Hoe meer FVD'ers in de Kamer, hoe meer mogelijkheden om het kartel te exposen en de oppositie tegen het kartel te laten groeien. Daar zijn werkelijk mensen in de Tweede Kamer voor nodig. Meer, meer, meer. Die mensen moeten daar onderzoek kunnen doen, Kamervragen kunnen stellen, antwoorden eisen, en vervolgens de informatie die ze krijgen als Kamerleden - die gewone burgers niet kúnnen krijgen - openbaar maken.
Als mensen doen wat Van Houts wil vervalt dat compleet. Dan krijgt het kartel totaal vrijspel.
Oh. En dan nog iets. Je kunt wel zeggen dat je "klaar bent met het systeem," maar het systeem is niet klaar met jou. Als partijen als PvdA-GroenLinks hun zin krijgen gaan de belastingen de komende tijd dan gewoon nóg verder omhoog. En als de VVD háár zin krijgt nemen de levenskosten nóg verder toe. Als je niet stemt geef je daar misschien "geen toestemming" voor, maar dat maakt het kartel helemaal niets uit; zij doen dan toch lekker wat ze willen. Sterker nog, zoals ik hierboven al uitlegde zijn ze juist blij met je als je écht het kartel haat... maar vervolgens niet stemt. 
Is Van Houts een tool van de AIVD? De man een beetje kennende: nee, dat is niet wat ik écht wil zeggen. Hij is gewoon een useful idioot. Een malloot die zichzelf heel slim maar die (per ongeluk) precies doet wat het kartel wil, terwijl hij zichzelf trots op de borst klopt en zichzelf elke dag weer wijs maakt dat híj́, ja híj, heel wijs is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten