Tunahan Kuzu pakt Ab Osterhaus aan: 'Mensen zijn echt veel slimmer dan jij denkt!'

Tunahan Kuzu pakt Ab Osterhaus aan: 'Mensen zijn echt veel slimmer dan jij denkt!'

Tunahan Kuzu in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

Ab Osterhaus zei gisteravond bij Op1 dat de overheid 'gewoon' een paar woordtrucjes moet gebruiken om fascistisch beleid op te leggen aan het volk. DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu is daar niet van onder de indruk en bijt hem toe: 'Mensen zijn echt veel slimmer dan jij denkt!'

Bij Op1 mocht dierenarts/vaccinpusher Ab Osterhaus gisteravond vertellen dat hij een 2G-systeem wil. Heel graag zelfs. En snel een beetje.

Alleen, tja, daar is wel wat kritiek op. Discriminerend, enzo. Apartheid. Maar wacht! Daar heeft Ab over nagedacht. Want, legde hij uit op de NPO, daar kun je gewoon een woordtrucje voor gebruiken.

"Op plaatsen waar heel veel mensen bij elkaar komen, moet dit mogelijk zijn. Je moet mensen die niet gevaccineerd zijn niet verbieden, maar het omdraaien: als gevaccineerd bent mag je best komen."

Cynischer dan dit wordt het natuurlijk niet. Dit is geen ander beleid, nee, het is alleen een andere presentatie. Maar, zegt Osterhaus, dan noem je het gewoon verbod maar een privilege. Tadaaaa, klaar! Daar trappen mensen vast wel in.

Tunahan Kuzu is not amused

DENK-Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu is niet onder de indruk van dit soort woordspelletjes van Osterhaus. "Come on Ab! Werkelijk waar?" schrijft hij op Twitter. "Mensen zijn echt veel slimmer dan jij denkt!"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Laten we het hopen. Want dit soort walgelijke woordspelletjes zijn natuurlijk volstrekt onacceptabel. En het ergste is de gezichtsuitdrukking van de man. Je ziet dat hij er écht van geniet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer