portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 1

Uitzonderlijk! Tweede Kamer werkt op vrijdag: Hoorzittingen voor nieuwe bewindspersonen

Politiekjun 21, 13:00
Het is een godswonder: de Tweede Kamer vergadert vandaag op vrijdag, een dag die normaal gesproken heilig is voor reces en werkbezoeken. Maar vandaag is alles anders, want de Kamerleden moeten zich buigen over de hoorzittingen voor de nieuwe ministers en staatssecretarissen. Het is dag twee van deze ondervraag sessies, waarin de toekomstige bewindspersonen stevig aan de tand worden gevoeld.
De normale gang van zaken is dat de Tweede Kamer op dinsdag, woensdag en donderdag vergadert, en bij uitzondering op maandag. Maar de urgentie van deze hoorzittingen heeft ervoor gezorgd dat zelfs de vrijdagsrust wordt opgeofferd. Een ongekende situatie die laat zien hoe belangrijk deze hoorzittingen zijn voor de Nederlandse politiek. Dit geeft ook aan dat de Tweede Kamer echt de urgentie van deze hoorzittingen wil onderstrepen.
De dag begon om 09.30 uur met het Ministerie van Financiën. Hier moeten Eelco Heinen (VVD), Folkert Idsinga (NSC) en Nora Achahbar (NSC) hun plannen verdedigen. Heinen, de beoogd minister van Financiën, zal moeten laten zien dat hij de juiste man is om de financiële uitdagingen van Nederland aan te pakken. Idsinga en Achahbar zullen als staatssecretarissen hun visie op fiscaliteit, douane en toeslagen moeten presenteren.
Om 13.00 uur is het de beurt aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Barry Madlener (PVV) en Chris Jansen (PVV) staan dan op de grill. Madlener, de beoogd minister, moet zijn plannen voor de infrastructuur en waterbeheer uiteenzetten. Jansen, die de rol van staatssecretaris voor Openbaar Vervoer en Milieu zal bekleden, moet duidelijk maken hoe hij de mobiliteitsproblemen in Nederland wil oplossen.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De dag wordt afgesloten met de hoorzitting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om 16.00 uur. Caspar Veldkamp (NSC) en Reinette Klever (PVV) zullen hier hun beleidsplannen moeten verdedigen. Veldkamp, als beoogd minister van Buitenlandse Zaken, moet aantonen dat hij Nederland sterk op het internationale toneel kan vertegenwoordigen. Klever, die de rol van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking krijgt, zal moeten uitleggen hoe zij de handel en hulpverlening wil verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten