20211214 Tweede Kamer Nilüfer Gündoğan 25

Volt-Kamerlid Koekkoek geeft Gündogan extra zetje: 'Heel onprettig hoe zij met mensen omgaat'

Politiekmaa 15 2022, 17:25
Het gedonder bij Volt is nog lang niet afgelopen. En nu Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan van de rechter weer terug in de fractie moest, begint het er steeds meer op te lijken dat ze haar gewoon uit de partij willen trappen. Volt-Kamerlid Koekkoek haalt Gündogan namelijk verder door het slijk.
Eerder was het nog een beetje zoeken naar de ware intenties van de partij Volt achter het debacle rondom Nilüfer Gündogan. Was er écht wat aan de hand of wilden ze haar er gewoon uit hebben? Door de klungelige wijze waarop ze het hele proces hebben aangepakt, viel er voor beide scenario's wat te zeggen.
Maar nu het Volt-bestuur een kort geding tegen Gündogan heeft verloren en zij terug in de fractie moest, gooien ze het over een andere boeg. Ze hadden er namelijk ook voor kunnen kiezen om het zoveel mogelijk binnenskamers te houden. Binnen de partij moeten ze namelijk ook gemerkt hebben hoe bijzonder slechte media-aandacht dit ze op heeft geleverd.
Maar nee, niks van dat alles! Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek neemt de vlucht naar voren en sabelt Gündogan neer in de media (via het AD). Ze zegt: "Het is moeilijk samenwerken met iemand die op een heel onprettige manier met mensen omgaat, die andere waarden heeft dan ikzelf."
Tja, dan zit je toch echt verkeerd in de Tweede Kamer! Daar wordt je praktisch geacht om samen te werken met mensen die andere waarden hebben dan jijzelf. Maar Koekkoek doelt natuurlijk op de beschuldigingen van intimidatie, ongewenste seksuele avances en de 'problematische relatie met alcohol'.
Het is dus overduidelijk dat Koekkoek en fractieleider Dassen Gündogan toch echt weg willen hebben. En als ze zelf niet vertrekt, dan besmeuren ze haar imago maar gewoon nog een keer.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Fijne partij! En ook bijzonder handig om dat zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen te doen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten