laurens dassen volt 9o1a6753

Volt-voorman Laurens Dassen misbruikt Brazilië-rellen om partijverbod in Nederland te promoten

Politiekjan 09 2023, 13:30
Op Twitter heeft Laurens Dassen de gebeurtenissen in Brazilië misbruikt om maar weer eens impliciet te pleiten voor een partijverbod op FVD én voor een verbod op Ongehoord Nederland (Omroep ON!).
Het is schandalig hoe Laurens Dassen, leider van Volt en Tweede Kamerlid, de gebeurtenissen in Brazilië gebruikt om weer eens impliciet te pleiten voor een partijverbod op FVD. In zijn tweet zegt hij dat de rellen in Brazilië het gevolg zijn van "doelgerichte extreme polarisatie" en dat de democratie en rechtsstaat elke dag verdedigd moeten worden tegen "hen die ze kapot willen maken". We weten natuurlijk allemaal op wie hij doelt, als hij dit soort uitspraken doet. Belachelijk, maar zo zit die man helaas in elkaar. 
"Brazilië. Dit is waar doelgerichte extreme polarisatie toe leidt: ondermijning van de democratie," aldus Dassen. "Gewoon, omdat je het licht in de ogen van ander niet gunt. De democratie en rechtsstaat moeten elke dag verdedigd worden tegen hen die ze kapot willen maken. Elke dag weer."
Ironisch genoeg is het juist Laurens Dassen, met zijn gewenste partijverboden op FVD en aanvallen op rechts-populistische media die hem niet aanstaan, die de democratie ondermijnt. Hij is degene die anderen het licht in de ogen niet gunt; hij is degene die democratie wil aantasten. En ja, hij is degene die dit soort gebeurtenissen in andere landen gebruikt om ánderen (in ons land!) van 'democratie-ondermijnend gedrag' te beschuldigen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Waar Dassen mee bezig is is de ware ondermijning van de democratie, niet het zogenaamde rechts-populisme waar hij zogenaamd zo bang voor is.
Het is een trieste zaak dat Laurens Dassen de gebeurtenissen in Brazilië gebruikt om zijn eigen politieke agenda te promoten. In plaats van zich te concentreren op het steunen van de democratie in Nederland, lijkt Dassen meer geïnteresseerd in het aanvallen van politieke partijen die hem niet aanstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten