Screen Shot 2022 07 23 at 100954

Voormalig VVD-Kamerlid Helma Lodders opeens kritisch op kabinet: 'Zo kwalijk! Snel kritisch debat!'

Politiekjul 23 2022, 12:00
Het is altijd indrukwekkend (ahem, kuch) om te zien dat oud-Kamerleden opeens kritisch worden als ze een baan buiten de politiek hebben. Ze zijn de Tweede Kamer uit en zie! Plots ontdekken ze 'principes' en 'een ruggengraat.' Zo ook Helma Lodders. Die wil namelijk dat er een "kritisch" debat komt over het feit dat het kabinet stikstofberekeningen heeft achtergehouden - berekeningen gemaakt door ambtenaren die nogal kritisch zijn op het kabinetsbeleid.
Helma Lodders zit niet meer in de Tweede Kamer en heeft dus geen enkele vorm van macht meer. Toen ze dat nog wél had deed ze dagelijks braaf wat Grote Leider Rutte wilde. Dat deed ze tot 31 maart 2021. Daarna hield ze op en werd ze voorzitter van de VNLOK, de Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders.
Ze is dus bijna een jaar niet meer politiek actief. Tenminste, niet in de landelijke politiek. En zie hoe dapper ze zich opeens verzet tegen de man die ze van 2010 tot 2021 slaafs volgde:
Ook vindt Lodders het onacceptabel dat het kabinet gewoon een motie laat liggen die aangenomen is bij het VVD-congres over deze materie. De combinatie - een genegeerde motie plus kritische berekeningen die verborgen gehouden zijn - noemt zij "zeer kwalijk." En ja, ze wil dat daar iets mee gebeurt. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nogmaals, hartstikke leuk op zich. Alleen is het wel weer opvallend dat deze VVD'er vooral heel heldhaftig wordt op het moment dat ze niet meer in de Kamer zit. Gek hoe ze dat steeds doen. Je gaat bijna denken dat ze alleen 'moed' hebben als ze niets meer te verliezen hebben, he?
Overigens is er natuurlijk nog een ander probleem: want net zoals al die andere partijkartelianen gaat ook zij wel degelijk mee in het verhaal dat er een stikstofprobleem ís. Dat is je reinste flauwekul. Er was een vergunningenprobleem volgens de rechter, niet een stikstofprobleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten