shutterstock 2172838363

Filmpje! Heldhaftige boeren rijden met hun trekkers De Dam op

Binnenlandjul 23 2022, 10:00
Nederlandse boeren zijn niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten en het waardeloze stikstofbeleid van het kabinet te accepteren. Vandaag zijn ze daarom afgereden naar De Dam, in Amsterdam. Daar gaan ze demonstreren. Misschien dat het weinig doet politiek gezien, maar hopelijk lukt het ze wél om normale burgers ervan te overtuigen dat er iets serieus mis is in ons land. Wat dát is uiteindelijk natuurlijk de sleutel.
In het oosten en noorden van het land zag ik de afgelopen week dat de steun voor boeren enorm is. Overal hangen er omgekeerde Nederlandse vlaggen. Mensen dragen massaal boerenzakdoeken als bandana's (op het hoofd of om de nek), of hebben ze hangen aan hun woning dan wel aan hun auto. 
De enige plek waar dit mogelijk anders is, is de Randstad. Niet zo gek, natuurlijk: Randstedelingen hebben zero contact met boeren (niet in de familie, niet in de vriendenkring, zelfs niet als kennissen), denken dat melk en voedsel "gecreëerd worden in de fabriek," en stemmen steevast op het partijkartel. Daarom is het zo belangrijk dat boeren vandaag naar De Dam in Amsterdam zijn getogen. Want tja, de Randstad is natuurlijk waar politici wonen. Als de mensen dáár sympathie voor de boeren hebben en die sympathie publiekelijk tonen, tja, dan wordt het dagelijks leven wel écht irritant voor Tweede Kamerleden en 'bewindspersonen.'

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Gisteren legde deze boer al uit waarom ze vandaag naar De Dam zouden gaan - waar het protest om 12:00 uur officieel begint. Zijn punt: het gaat het kabinet niet meer om stikstof. Nee, "ze willen gewoon grond."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We gaan zien hoeveel boeren vandaag op komen dagen. Wat wél duidelijk is, is dat de boeren nog lang niet klaar zijn. Ze houden pas op als ze deze strijd gewonnen hebben - of totdat het kabinet hen met grof geweld op de knieën gedwongen heeft. Laten we in vredesnaam hopen dat het laatste scenario niet waarheid wordt. Want als dat wel gebeurt, nou, dan hebben de autocratische, dictatoriale krachten werkelijk een enorme overwinning geboekt in ons land. En dat allemaal op basis van een niet-bestaande, verzonnen 'stikstofcrisis.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten