DDS Kamerleden 029

Gideon van Meijeren: 'Alleen maar onderzoek naar op Jouke schietende agent omdat er beelden van zijn'

Politiekjul 23 2022, 7:23
Gideon van Meijeren is er niet van onder de indruk dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek start naar de geschifte agent die deze maand op de 16-jarige boerenzoon Jouke schoot. Volgens het Kamerlid voor FVD is dit namelijk niets meer of minder dan een lege poging om de schijn dat Nederland een rechtsstaat is op te houden; een schijn die al lang niet meer waarheid is.
Het OM heeft besloten om - na volkswoede én veel gedeelde video's online - dan toch maar strafrechtelijk onderzoek te doen naar de gestoorde agent die deze maand het vuur opende op de 16-jarige boerenzoon Jouke. Die zat rustig in zijn trekker toen hij ineens beschoten werd. Uit de beelden werd al meteen duidelijk dat dit een wandaad was van de agent in kwestie, om niet te zeggen een misdrijf
Hoewel het OM heel snel een beschuldiging van 'poging tot doodslag' naar het hoofd kon gooien van Jouke, omdat die zogenaamd zou zijn 'ingereden' op de politie (onzin, die beschuldiging werd na een paar dagen ingetrokken), was er niet meteen actie tegen de agent. Nu wel. 
"Er was geen levensgevaar voor hemzelf, dan wel voor anderen. Daarom vinden we dat er nader strafrechtelijk onderzoek plaats moet vinden met het oog op verdenking van poging doodslag," aldus officier van Justitie Sierd Eijzenga. 
Dat werd tijd.

Van Meijeren: schijn van rechtsstaat

Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is, is het moeilijk om hier van onder de indruk te zijn. Dat vindt ook Gideon van Meijeren. Het Tweede Kamerlid van FVD is er namelijk van overtuigd dat a) dit onderzoek alleen maar uitgevoerd wordt omdat de video van het geval online zijn gezet, én om de schijn op te houden dat Nederland nog steeds een rechtsstaat is.

Men moest wel wát doen, nadat heel Nederland de duidelijke en schokkende beelden van dit voorval heeft kunnen zien en er veel verontwaardiging is ontstaan. Om de schijn van een functionerende rechtsstaat hoog te houden, wordt er nu één agent opgeofferd. Daarmee is de kous af. 1/

Image
2.6K
Reply
"Om de schijn van een functionerende rechtsstaat hoog te houden, wordt er nu één agent opgeofferd. Daarmee is de kous af," legt Van Meijeren uit. "Het lijkt zo alsof er sprake is van één rotte appel waartegen opgetreden wordt, in een verder uitstekend en professioneel functionerend politieapparaat."
Maar dat is natuurlijk niet waar. "In werkelijkheid is het systeem als zodanig verrot, wat ik al in onderstaande tweet heb aangegeven," gaat hij verder. Die tweet is deze:

Dat de politie gericht schiet op boeren, zonder dat sprake is van acuut gevaar, is al zeer zorgwekkend. Dat de politie dit probeert te verdoezelen en er glashard over liegt, toont aan dat geen sprake is van een incident, maar van een door en door corrupt systeem. #politiegeweld

Politie Fryslân
Politie Fryslân
@POL_Fryslan

Omstreeks 22:40 uur is er door trekkerbestuurders geprobeerd in te rijden agenten en dienstvoertuigen. Dit gebeurde bij de oprit Mercurius/A32 in #Heerenveen. Er ontstond een dreigende situatie. Hierbij zijn waarschuwingsschoten gelost en er werd gericht geschoten.

4.9K
Reply
"Het is maar goed dat er beelden zijn die de ware toedracht laten zien, waardoor duidelijk is dat de politie heeft gelogen," stelt de FVD'er daarop. "Als het niet gefilmd was, zou nu waarschijnlijk niet de agent, maar Jouke worden vervolgd voor poging tot doodslag. De politie zou dan zijn geloofd."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
"Natuurlijk is het terecht dat deze agent vervolgd wordt, maar zolang niet het corrupte systeem zelf wordt aangepakt, is het een kwestie van tijd tot het opnieuw misgaat," sluit hij zijn tweet-draad af. "Dat de Kamer hier niet eens een debat over wilde voeren, bevestigt hoe diep dit land is gezonken."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten