Screen Shot 2022 10 15 at 135309

VVD-abortus-fan Ockje Tellegen kan de politiek niet meer aan: 'Burnout, ik kom niet terug'

Politiekokt 15 2022, 12:36
VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen ging enkele maanden 'tijdelijk' uit het parlement omdat ze tegen een burnout aan zou zitten. Enkele maanden rust, en daarna zou ze dan weer terugkomen. Dat gaat niet door. Want, zegt ze nu in een verklaring op Twitter, ze is er overduidelijk nog niet klaar voor. Sterker nog, ze geeft het helemaal op en stapt volledig uit de politiek. Ze kan het namelijk gewoon niet aan.
Op 10 februari van dit jaar vierde Ockje Tellegen feest. Samen met een aantal andere 'progressieve' linkse Kamerleden was ze er namelijk in geslaagd om de moord op ongeboren baby's nóg makkelijker te maken dan het al was. 
"Trots! Zojuist is ons voorstel om de verplichte beraadtermijn bij abortus af te schaffen met een ruime Kamermeerderheid aangenomen," schreef Tellegen toen op Twitter. "Op naar de Eerste Kamer om ook daar met mijn collega's Corinne Ellemeet, Attje Kuiken en Jan Paternotte onze wet te verdedigen."
Maar een maand later was het feestje voorbij. Want, och jongens toch, door al dat harde werk voor deze wet zat ze er helemaal doorheen! Doodop. Kapotmoe. Als iemand iets van haar wilde werd ze gek. Ze kon het niet meer aan.
En dus ging ze er een "tijdje" tussenuit. Een paar maanden was het idee. Om te "herstellen" van het harde werk om babymoord makkelijker en vooral sneller te maken.
Dat was het plan, tenminste. Maar dat gaat niet door. Want mevrouw de abortusfan laat nu weten dat ze toch maar helemaal niet meer terugkomt. Als andere Kamerleden haar bellen wanneer ze weer aan de slag gaat raakt ze namelijk "in paniek." Ze is er nog helemaal niet klaar voor, en denkt ook niet dat ze er ooit klaar voor zal zijn.
"Het `Kamerlidmaatschap is topsport," schrijft Tellegen hilarisch genoeg, "en vereist dat je heel goed weet wat je nodig hebt om het werk te kunnen doen en volhouden. Het vergt een flinke dosis zelfzorg" (LOL). Het vergt dat je je grenzen kunt aangeven, nee kunt zeggen. Maar het vergt ook een gezonde dosis ijdelheid en een stevige laag teflon."
Dat heeft Tellegen volgens eigen zeggen dus niet. Ze is niet ijdel genoeg om Kamerlid te zijn, en heeft ook te weinig lak aan wat de gewone burger denkt. Want ja, dat is waar dat 'teflon' verhaal vandaan komt. Er zijn ongetwijfeld mensen die denken dat ze het over 'de toon van het debat heeft' of zoiets, maar dat is je reinste onzin. Alles wat in de Tweede Kamer gebeurt is gecoördineerd. Het is toneelspel. Wat daar gezegd wordt interesseert de Kamerleden echt helemaal niets. Het enige waar ze mogelijk last van ondervinden is dat gewone burgers ook een mening durven te hebben... en te uiten
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Hoe dan ook, deze vrouw komt dus niet meer terug. Ze gaat iets anders doen. Ongetwijfeld zorgen haar partijgenoten ervoor dat ze een leuke baan krijgt, want zo werkt het bij het partijkartel, zéker als je zo iets geweldigs hebt gepresteerd als een wet door de Tweede Kamer jassen waar D66 al jaren voor pleitte. Dat krijg je terugbetaald. Keer tien. En als je dat als VVD'er doet, nou, dan wordt dat gerust keer twintig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten