VVD-spreekbuis Hans Wiegel: 'Vera Bergkamp moet opstappen'

VVD-spreekbuis Hans Wiegel: 'Vera Bergkamp moet opstappen'

Hans Wiegel bij WNL op Zondag over Mark Rutte. Bron: Schermafdruk NPO/WNL

Het is eigenlijk nauwelijks te geloven, maar prominente VVD'ers keren zich dan ein-de-lijk tegen Vera Bergkamp. Hans Wiegel gebruikt zijn column in De Telegraaf vandaag namelijk om mevrouw de Kamervoorzitter te vertellen dat ze moet vertrekken. En snel een beetje.

"De wereld staat in de brand, de inflatie loopt gierend uit de hand, maar een onderzoek naar de omgangsvormen van een oud-Kamervoorzitter die al anderhalf jaar weg is, nota bene op basis van anonieme klikbrieven, krijgt alle aandacht in ons parlement," schrijft Wiegel over het belachelijke onderzoek dat Bergkamp laat doen naar de handel en wandel van haar voorganger Khadija Arib (PvdA).

Nou, gaat Wiegel verder, "vrijdag belde ik mevrouw Arib en zei haar dat het een schande is dat dit onderzoek wordt ingesteld."

"Als personeelscheffin zal Arib vast een pittige tante zijn geweest, maar haar kwaliteiten als Kamervoorzitter zijn onomstreden," stelt Wiegel daarna. En dan komt het. "De huidige voorzitter Vera Bergkamp heeft afgedaan, gaat hij verder. "Er rest haar maar één conclusie: opstappen."

Onze eigen Kenneth Steffers heeft een bijzonder goede opmerking over deze column van Wiegel. Want, zegt hij, Hansjepansje "is nog steeds een spreekbuis voor de VVD. Kan ik hieruit de conclusie trekken dat de VVD - bij monde van partijprominenten - nu ook inzet op Exit Bergkamp?"

VVD-spreekbuis Hans Wiegel: 'Vera Bergkamp moet opstappen'

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Me dunkt dat dit inderdaad een zeer waarschijnlijke conclusie is - al is het wel zo dat VVD'ers zelf natuurlijk juist weer doodsbang zijn dat D66 straks Mark Rutte een vergelijkbare behandeling geeft. Want ja, daar is ook reden genoeg voor.

Maar goed. De column van Wiegel laat er geen twijfel over bestaan waar hij staat - en met hem veel meer VVD'ers. Vera Bergkamp moet wieberen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties