Screen Shot 2022 10 30 at 134837

Wat een aanfluiting! WNL Op Zondag met Geert Wilders ontaardt in 'welles, nietes'-onzin

Politiekokt 30 2022, 14:30
WNL Op zondag had Geert Wilders vandaag gevraagd om te komen. Als PVV'er weet je dan: de verkiezingen komen er over een paar maanden aan. Als WNL mij uitnodigt willen ze even de hete kastanjes uit het vuur halen voor de VVD. En dus moet ik heel wat laffe aanvallen verwachten. Nou, dat klopte. Het programma was één grote aanfluiting.
WNL begon met een item over een aanval in Amerika op de echtgenoot van Speaker of the House Nancy Pelosi. Die is onlangs in elkaar geslagen door een man - een hippie uit een LHBT-vlag wuivende commune. Een nudist die getrouwd is met een vrouw die sekspoppen regelde voor haar minderjarige kinderen. Oh ja, en toen Paul Pelosi met de autoriteiten belde zei hij: "Zijn naam is David [DePape] en hij is een vriend." Hmm.
Ook werd DePape gearresteerd in zijn ondergoed, was het 02:30 in het midden van de nacht... is hij een illegale immigrant uit Canada. Oh ja, en volgens de media staat hij geregistreerd als zijnde "een aanhanger van de Green Party." Dat is dus hun versie van GroenLinks.
Op de één of andere manier wordt die 'aanval' in de schoenen geschoven van rechts. Dit terwijl de verdachte alles behalve rechts is. Democraten roepen dat het allemaal komt door Donald Trump, want die verspreidt "haat."
Rick Nieman liet al die relevante info weg, herhaalde alleen de beschuldiging dat de aanval vast door Trump komt, en beweerde vervolgens dat Wilders net zo 'fout' is als Trump omdat hij ook harde kritiek uit op het partijkartel, en dat als hij dat doet, nou, dan worden sommige leden van het kartel bedreigd en uitgescholden.
Dat was het begin van de uitzending.
Wilders reageerde daarop door te stellen dat "de andere kant van het verhaal" is dat hijzelf door journalisten en politici vaak "extremist, fascist tot racist" genoemd wordt. "Daar hoor ik verder niemand over."
Natuurlijk veroordeelt hij, zei Wilders, alle geweld. Maar het gaat hem te ver om woorden die niet de intentie hebben om geweld uit te lokken dan maar te verbieden, te censureren, of net te doen alsof die woorden dan mensen inspireren tot haat.
Nieman vond dat natuurlijk niet. Hij ging maar door en door. "Je zou toch ook kunnen zeggen, 'ik matig mijn toon een beetje?'" Nee, Rick. Daar hebben we geen behoefte aan. Wij 'matigen' onze toon niet omdat jullie een episode tussen twee half geklede mannen om 02:30 uur 's nachts gebruiken om óns in het verdomhoekje te stoppen.
En dit was nog maar het begin. De rest van het programma was meer van hetzelfde.
Sterker nog, Nieman deed er daarna nog even een schepje bovenop. Want normaal gesproken is bij de PVV "moslims" het verboden woord, dit keer gold dat voor "asielzoekers." Toen Wilders daar wat over zei werd Nieman verontwaardigd - daarin werd hij gesteund door ene Raquel Schilder. Maar het was weer Nieman die boos werd en maar zeikte en zeurde.
Op een gegeven moment was het zo triest dat Wilders Nieman vertelde dat als hij z'n mening niet wil horen, dat 'ie 'm dan niet moet uitnodigen.
Gelijk had 'ie, natuurlijk. Wilders had het helemaal juist. Maar dat is precies ook de kern van de zaak. Nieman had hem niet uitgenodigd om z'n meningen uiteen te zetten... maar om hem aan te vallen en zoveel mogelijk te beschadigen. Dát was het grote doel - alles om de VVD te helpen.

Van der Plas: "Jammer"

Het was zo triest dat zelfs BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas zich geroepen voelde er commentaar op te leveren op Twitter.
"Het is jammer dat de discussie met #wilders bij #wnlopzondag ontaardt in welles-nietes spelletjes ipv een serieuze fundamentele discussie met oog en oor voor elkaars standpunten, die gaan over de problemen waar NL mee kampt," aldus Van der Plas. En tja, daarmee is eigenlijk geen woord te veel gezegd. Alleen had ze er even aan toe moeten voegen dat dit niet kwam door Wilders, maar door zijn 'debatgenoten.'
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het goede nieuws voor Wilders is dat niet hij, maar juist Rick Nieman keihard afging. Wilders kwam eerlijk gezegd - en ik zeg dit als niet-PVV-stemmer! - gewoon premierwaardig over. Dit in tegenstelling tot Nieman, die overduidelijk door zijn baas Bert Huisjes de opdracht had gekregen Wilders als een soort kefhondje aan te vallen. Nieman werd zélfs wild bij Wilders' uitspraken over de btw van de boodschappen afhalen én energie btw-vrij maken. Het was werkelijk bizar om te zien.
Maar gelukkig is er heel goed nieuws: Nieman doet dit alleen maar omdat hij de peilingen ook ziet en weet dat de VVD gewoon heel, heel, heel diep in de problemen zit. Hij en zijn vriendjes van de VVD zijn dus in paniek. En dan krijg je dit soort idiote interviewers van 'journalisten' die feitelijk VVD-propagandisten zijn. Marionetten van de zittende macht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten