vanhaga

Wybren van Haga (BVNL) vindt Hitler-vergelijking Baudet door EenVandaag "weerzinwekkend"

Politiekmrt 01 2023, 18:00
Gisteren heeft EenVandaag (AVROTROS) de vergelijking gemaakt tussen Adolf Hitler en Thierry Baudet. De reactie kwam schijnbaar van een panellid die EenVandaag maar wat graag deelt met de kijkers. De desbetreffende reactie is inmiddels door EenVandaag verwijderd van de website. We hebben verschillende partijen om een reactie gevraagd.
“BVNL vindt elke vergelijking met de Tweede Wereldoorlog verwerpelijk. Zij vinden dat het onbeschrijfelijk leed exclusief eigendom is van de oorlogsslachtoffers en vergelijkingen doen geen recht aan de schandvlek die deze periode voor Europa is.” Aldus van Haga in een reactie aan De Dagelijkse Standaard. Verder stipt van Haga aan dat demonisering van politici verwerpelijk en gevaarlijk is. “Men weet dit en daarom is het stuitend dat dit blijft gebeuren.” Het is extra schrijnend dat het gebeurt vanuit een “door de overheid gesubsidieerde staatsomroep” en van Haga noemt het dan ook “weerzinwekkend”.
Tot op heden zijn er verder geen Tweede Kamerleden die bereid zijn om een reactie te geven. Ook is er geen enkele politici die zich hier publiekelijk tegen uitspreekt, terwijl diezelfde personen er vaak als de kippen bij zijn wanneer er weer een uitspraak van bijvoorbeeld Thierry Baudet of een andere politicus aan de rechterflank volledig uit de context gehaald wordt.
Met de Provinciale Statenverkiezingen draaien de Mainstream media overuren om partijen zoals FVD in een kwaad daglicht te zetten. Uiteraard ging AVROTROS opzoek naar mensen die maar wat graag even leeg wilden lopen over Thierry Baudet en FVD, de uitspraak over Hitler waarover EenVandaag schrijft op hun website is inmiddels verwijderd.
BVNL wordt overigens niet eens meegenomen in de peilingen van EenVandaag terwijl zij meer leden hebben dan JA21. Indien er reacties van andere Tweede Kamerleden volgen zullen we die later toevoegen aan het artikel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten