tweede kamer 330

Nilüfer Gündogan zint op wraak tegen FVD

Politiekmrt 01 2023, 19:00
Het Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan weigert te reageren op het anti-woke plan van Forum voor Democratie (FVD). Dit plan bekritiseert onder andere de Woke-indoctrinatie en manipulatie van kinderen op school. Het plan bevat ook enkele punten, zoals het verbod op hormoonbehandelingen en operaties voor minderjarigen en het verbod op deelname van kinderen aan pride parades en dragqueenshows. Maar zegt haar senior beleidsmedewerker in een email aan DDS: "Op een later moment zal zij echter zeker een (re) actie bekend maken. Oeps, dat voorspelt weinig goeds!
Gündoğan lijkt geen interesse te hebben in de kritiek op deze punten en weigert om te reageren. Dit is zorgwekkend, omdat de punten direct van invloed zijn op de veiligheid en het welzijn van kinderen. Wij hebben als De Dagelijkse Standaard geen controversiële vragen gesteld aan het onafhankelijk Kamerlid. Hieronder kunt u onze vragen lezen en oordeel zelf.
Wat vindt u van dit plan? Op het eerste gezicht lijkt het mij dat u dit plan niet bepaald kan steunen; er staan allemaal punten in die ingaan tegen de standpunten die u inneemt in de Tweede Kamer. Vindt u desalniettemin dat FVD het volste recht heeft om dit plan te presenteren? Vindt u het prima dat FVD dergelijke behandelingen voor kinderen wil verbieden, of bent u juist voor dergelijke operaties en behandelingen als kinderen dat willen? En wat vindt u ervan dat FVD “activistische vlaggen” niet wil ophangen? Zijn dit zaken waarvan u zegt: FVD heeft het volledige recht dit te vinden? Of vindt u dit voorstellen die lijnrecht ingaan tegen de principes waarvan u zegt, ‘daar moet Nederland voor staan’?
Wij vinden het opvallend dat Gündoğan geen mening heeft over het verbod op deelname van kinderen aan pride parades en dragqueenshows. Het anti-woke plan van FVD bevat nog meer punten, zoals het afschaffen van subsidies voor organisaties als de Rutgers Stichting en het verbod op het gebruik van vlaggen als de LHBTI-vlag door overheidsinstellingen. Na de verkiezingen van 15 maart is FVD van plan om hierover met een initatiefnota te komen. Het gaat dus echt ergens over.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Of is de desinteresse van Gündoğan gespeeld? Dat is zeer wel mogelijk. Want hoewel ze volgens haar medewerker op dit moment weigert te reageren "zal zij echter [op een later moment] zeker een (re)actie bekend maken."
Met andere woorden, het lijkt erop dat mevrouw Gündoğan toch niet blij is met het plan en binnen afzienbare tijd iets van plan is tegen FVD.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten