2023 03 01 1

PVV en FVD woedend op Enschedese burgemeester Roelof Bleker die liegt over de afgeschoten spreidingswet

Binnenlandmrt 01 2023, 17:00
In heel Nederland moeten overal AZC's als paddenstoelen uit de grond schieten. Allemaal op de valse voorwendselen van een afgeschoten spreidingswet. De spreidingswet is door de Raad van State afgeschoten en deze wet moet daarom terug naar de tekentafel. Helaas misbruiken veel burgemeesters de afgeschoten spreidingswet om AZC's in hun gemeenten door te drukken zoals dat in Sliedrecht gebeurt en nu ook weer in Enschede gebeurt. De PVV- en FVD Enschede zijn woedend over deze gang van zaken.
De partijloze burgemeester (Ex-PvdA'er) Roelof Bleker weet het mooi te vertellen. Deze lakei van Den Haag durft niet in de mond te nemen dat het rijk de asielcrisis niet weet op te lossen. Zulke laffe burgemeesters zijn het beste voorbeeld dat het tijd is voor de gekozen burgemeester. Burgemeesters die opkomen voor de belangen van de inwoners van hun gemeente. Men hoort juist in verzet te komen tegen Haags wanbeleid als het in het nadeel is van de inwoners. Dit is voor de fractievoorzitter Hidde Heutink (PVV) daarom een doorn in het oog en twittert: '' Burgemeester van Enschede zet niet alleen de deuren wagenwijd open voor nóg meer asielzoekers, hij suggereert ook dat er een wet is die zegt dat we asielzoekers “moeten” opvangen:
1. Er is geen wet.
2. We moeten helemaal niets.
De PVV Enschede gaat hier maandag mondelinge vragen over stellen in de Enschedese gemeenteraad.
FVD Enschede roept op tot harde oppositie tegen opvangbeleid 
''FVD Enschede heeft herhaaldelijk in de gemeenteraad aangehaald dat de spreidingswet nog altijd niet akkoord bevonden is door de Raad van State noch door de Eerste Kamer. De uitspraak van burgemeester Roelof Bleker, wat betreft de verplichting om opzoek te gaan naar meer opvanglocaties, zet de gemeenteraad op het verkeerde been en leidt tot paniekvoetbal waarbij de inwoner van Enschede slachtoffer dreigt te worden. FVD Enschede is ervan overtuigd dat zolang gemeenten "pragmatisch" blijven meedenken over opvanglocaties en zelf initiatief nemen (omdat zij zwichten voor juridisch ongefundeerde dreigementen die door provincies worden geuit) zij mede eigenaar worden van het Haagse wanbeleid en opvang in de regio in ramp- en conflictgebieden nooit van de grond zal komen. Alleen een keiharde 'nee' zal politici in Den Haag dwingen om het roer rigoureus om te gooien en aansporen om orde op zaken te stellen.'' zegt Fractievoorzitter Morgan Brejaart.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
''Daarom zijn de Provinciale Staten verkiezingen van essentieel belang. Deze zal de verhouding in de eerste Kamer bepalen, die op haar beurt bepaalt of nieuwe wet- en regelgeving wordt aangenomen of afgewezen. FVD is de enige partij die niet op detailniveau het huidige beleid van de gevestigde orde wil wijzigen, maar die fundamenteel 'systeem' oppositie voert. Forum voor Democratie wil echt een andere koers varen waarbij de Nederlandse cultuur en inwoner weer opnieuw centraal komen te staan bij zowel het binnenland als buitenland beleid.'' adviseert Brejaart. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten