Yesilgöz's "Niet ideale" verhoging verkeersboetes: VVD laat automobilisten in de steek!

Yesilgöz's "Niet ideale" verhoging verkeersboetes: VVD laat automobilisten in de steek!

Het is verbijsterend hoe de demissionair minister Yesilgöz met een stalen gezicht de verhoging van verkeersboetes voor relatief lichte vergrijpen kan betitelen als "niet ideaal". Maar wacht, het wordt nog erger! Deze regering, onder haar "leiding", durft namelijk te beweren dat het kabinet deze verhoging nodig heeft. Waarom? Omdat er anders bezuinigd moet worden op essentiële zaken als de politie of het Openbaar Ministerie bericht de NOS. Dus met andere woorden, de automobilist moet wederom de prijs betalen.

Wat een zwaktebod! Een verhoging van 10% voor te hard rijden of het rijden door rood is simpelweg excessief. Het maakt al onze wegen tot potentiële valkuilen voor financiële sancties, zelfs voor de meest voorzichtige automobilisten onder ons die een keer een foutje maken.

Maar wat nog schokkender is, is dat het Openbaar Ministerie (OM) – een orgaan dat doorgaans de lijn van de regering volgt – tegen deze maatregel heeft geadviseerd. Het OM heeft volkomen gelijk: de boetes zijn al belachelijk hoog, zeker in verhouding tot straffen voor andere, veel ernstigere misdrijven. Dus waar is de logica? Waar is het gezond verstand?

De VVD, die zich ooit profileerde als de partij van de automobilist, lijkt nu volledig te zijn afgedwaald van haar roots. De partij van Wiegel en Bolkestein die de belangen van de automobilist hoog in het vaandel had staan, is compleet van het padje af. Ze zijn veranderd, en niet ten goede.

Het is schandalig om te denken dat een regering de eigen bevolking zou willen straffen voor haar falende beleid en financieel wanbeheer. En dan verschuilt Yesilgöz zich achter het argument dat ze de boetes wel "in balans" wil brengen, maar dat dit de verantwoordelijkheid is van een volgend kabinet. Wat een onzin! Waarom zou je iets invoeren waar je zelf niet volledig achter staat?

Het enige lichtpuntje in deze donkere tunnel van onbegrijpelijke beslissingen is dat er alternatieven zijn voor de teleurgestelde kiezer. Partijen als die van Thierry Baudet en Geert Wilders lijken nu de enige realistische optie voor automobilisten die genoeg hebben van de immer stijgende kosten en oneerlijke boetes.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.

De VVD mag dan wel haar rug hebben gekeerd naar de automobilisten, maar het is aan de kiezers om in het stemhokje hun stem te laten horen. En laat één ding duidelijk zijn: automobilisten verdienen een regering die voor hen opkomt, niet één die hen onterecht bestraft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer