Zwakte eersteklas! NPO-omroepen weigeren samen te werken met Omroep ON!: "Zij doen geen journalistiek!"

Zwakte eersteklas! NPO-omroepen weigeren samen te werken met Omroep ON!: "Zij doen geen journalistiek!"

De linkse Deugers van de NPO laten bij monde van Bert Huisjes weten dat ze niet met Omroep ON! willen samenwerken. Huisjes doet het woord voor KRO-NCRV, Max en natuurlijk voor zijn eigen neprechtse omroep WNL. "We overleggen hier nog over, maar er tekent zich een meerderheid af," zegt de NPO-Deuger.

"We willen niet meer met Ongehoord over journalistiek praten, omdat wat zij doen geen journalistiek bedrijven is," aldus de walgelijke hypocriet Huisjes in het Radio 1 programma Spraakmakers. "Ze maken een pamflet-achtig programma waarin structuren worden gebruikt die we herkennen uit de journalistiek. Maar de interviewers zijn Twitter-agitatoren als Raisa Blommestijn, zonder enige journalistieke ervaring of achtergrond."

LOL. Alsof je "journalistieke ervaring of achtergrond" moet hebben om goede journalistieke programma's te maken. Iedereen met kennis van de journalistieke opleidingen weet: dat is wanstaltig wat mensen daar geleerd wordt. De beste journalisten komen vaak uit ándere vakgebieden (en zijn zelfs vaak niet hoog opgeleid, maar zijn op jongere leeftijd begonnen met schrijven en onderzoeken).

En dat is niet het enige probleem. Oh nee. Huisjes vindt het ook heel erg dat Ongehoord Nieuws volgens hem zelden wederhoor pleegt. Zo kon Thierry Baudet zijn verhaal rustig doen toen zijn microfoon was uitgezet tijdens het Tweede Kamerdebat over de APB. "Ongehoord Nieuws streeft geen journalistieke doelen na. Het enige doel is het verlengen van de stem van Forum voor Democratie," zegt het stuk verdriet.

Maar wacht eens even! Dat is toch precies wat WNL ook doet, maar dan met betrekking tot de VVD? Ik heb daar nog nooit een echt kritisch interview of gesprek gezien met een VVD'er. VVD'ers mogen daar liegen en bedriegen dat het gedrukt staat, en WNL-presentatoren laten hen ermee wegkomen. Projection, much? En datzelfde kunnen we natuurlijk zeggen over de andere publieken omroepen en D66. Wat die met elkaar doen is wal-ge-lijk. Iets zeggen over Omroep ON! en FVD is dan volstrekt belachelijk. Het enige dat ze bij Ongehoord Nieuws doen is FVD'ers laten uitspreken. Nou, nou, dat is wel even héél schokkend zeg.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Bert Huisjes en die hele NPO bewijzen natuurlijk ongelooflijk dictatoriaal te zijn. Het zijn anti-journalistieke nepjournalisten; mensen die de journalistiek gebruiken om de zittende macht uit de wind te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
VVD NPO WNL Bert Huisjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties