DENK presenteert plan: 'Weg met racistische Zwarte Piet!'

Geen categorieokt 13 2016, 9:00
Zwarte Piet, wiedewiedewiet, ik hoor je... Nee, ik hoor je helemaal niet meer. Dankzij de cultuurhaters van DENK.
De Turkse nationalisten, Marokkaanse kansenpareltjes en Surinaamse racismeroepers van DENK zijn met een plan op de proppen gekomen om Zwarte Piet definitief de strot om te draaien. De partij heeft gisteren haar 'anti-discriminatieplan' namelijk online gezet.
https://www.facebook.com/DenkNL/posts/1804279026523549
In het document wordt Zwarte Piet beschreven als een racistisch fenomeen:

Zwarte Piet is een culturele erfenis uit het slavernijverleden die is berust op een karikaturale afbeelding van mensen van kleur. Volgens de Kinderombudsman schendt dit figuur zelfs het kinderrechtenverdrag omdat het bijdraagt aan discriminatie en uitsluiting. Te veel mensen in onze samenleving voelen zich terecht gekwetst door deze racistische karikatuur. Niet iedereen die een warm gevoel koestert bij Zwarte Piet is daarmee een racist, maar er is wel een gebrek aan bewustzijn over de racistische geladenheid van het fenomeen. Daarom zet DENK zich ervoor in om het bewustzijn over de racistische karikatuur Zwarte Piet te vergroten en is DENK van mening dat overheidsinstellingen, alsmede gesubsidieerde instellingen, zich zouden moeten onthouden van het meedoen aan het met Zwarte Piet karikaturiseren van heel veel mensen in ons land.

Wat een enorme onzin. Voorstanders van Zwarte Piet hebben nou al honderdduizend keer uitgelegd dat Zwarte Piet helemaal niets te maken heeft met racisme. Natuurlijk heeft DENK daar lak aan: het is een te mooie gelegenheid om het slachtoffer te spelen. En als de gekken van DENK iets prettig vinden dan is het dat wel.
Misschien dat we ons nog gelukkig moeten prijzen dat ze niet officieel oproepen om Zwarte Piet neer te schieten, wat Sylvana wél doet op Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten