Linkse censuur: Twitter in Duitsland verwijdert tweet van Geert Wilders over islam

Geen categoriemei 26 2017, 18:00
De oproep tot "de-islamiseren" werd weggehaald van Twitter in Duitsland.
Dat Geert Wilders een fel tegenstander is van de islam, die hij een "kwaadaardige ideologie" noemt, is bekend. Maar in Duitsland wil men er kennelijk voor zorgen dat de denkbeelden van Wilders over de islam niet verder worden verspreid: de Duitstalige versie van Twitter verwijderde een tweet waarin de PVV-leider oproept tot de-islamisering.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/868121992427429888
Kennelijk is de boodschap "de-islamize" ongeschikt voor de tere zielen van politiek-correcte Duitsers. Die doen natuurlijk liever alsof terrorisme niets te maken heeft met de islam, en kiezen ervoor om lekker weg te kijken van de problemen. De tekst die Wilders bij de afbeelding tweette (en die dus niet zichtbaar is voor Duitse twitteraars) is als volgt:

"They hate and kill us. And nobody protects us. Our leaders betray us. Again. Close our borders. Deislamize our nations! Now!"

In Nederland en de rest van de wereld is de oproep tot het sluiten van de grenzen en de-islamisering gewoon zichtbaar, maar niet in Duitsland. Dat is bijzonder zorgwekkend: in een vrije samenleving moeten mensen vrijuit kennis kunnen nemen van politieke standpunten, ook als die standpunten controversieel zijn. Het is bovendien bijzonder triest dat de woorden van een man die al twaalf jaar vanwege zijn mening wordt bedreigd, nu worden weggecensureerd door Twitter in Duitsland. Het lijkt bijna alsof Twitter de terroristische bedreigers van Wilders gelijk geeft.
Natuurlijk doet Wilders soms behoorlijk stevige uitspraken, en neemt hij geen blad voor de mond. Dat mag echter geen reden zijn om zijn woorden van Twitter te verwijderen. Het geluid van Wilders hoort net zo goed bij het politieke debat als de denkbeelden van andere politici.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten