Trump gaat los op Twitter: "Duitsland betaalt te weinig voor NAVO, dat moet veranderen!"

Geen categoriemei 31 2017, 9:00
Donald Trump heeft het duidelijk helemaal gehad met Angela Merkel.
In het knettergekke Nederland -- waar 'journalisten' denken dat regeringsleiders van landen zonder leger daadwerkelijk macht kunnen hebben in de wereld -- wordt Angela Merkel tegenwoordig gezien als een ware heldin... en zelfs als "de alternatieve leider van het Westen" (Volkskrant).
Op Twitter maakt Donald Trump gehakt van dat soort idiote fantasieën. En ja, dat doet hij in niet meer dan 144 karakters:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/869503804307275776
Beide punten van kritiek komen bepaald niet als een verrassing -- Trump zegt dit soort dingen al jaren. Toch is het goed dat hij het nog maar eens herhaalt, al was het maar om duidelijk te maken aan Merkel dat ze er verstandig aan doet om zich wat minder arrogant op te stellen. Ja, Duitsland is 'de motor van Europa,' maar in vergelijking met de Amerikaanse economie stelt die van onze oosterburen niet zo heel veel voor, en Merkel hoeft zich niet te verbeelden dat Duitsland internationaal macht en invloed kan uitoefenen terwijl het een legertje heeft dat niet eens in staat is om de Heimat te beschermen. Want vergis je niet, Duitsland is nog altijd afhankelijk van de vele Amerikaanse troepen in Europe (en Duitsland zelf). Op het moment dat Trump die terugtrekt kan Merkel niet eens hopen dat ze Poetin kan tegenhouden als die weer eens op avontuur gaat in oost-Europa.
Trumps isolationisme in economisch opzicht is reden voor zorg, maar wat de NAVO en Europese legers betreft heeft hij honderd procent gelijk. Landen als Duitsland en Nederland moeten zich eerst maar aan de afspraken houden voor ze Trump weer beschimpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten