Veiligheidsadviseur VS, Herbert McMaster, ziet baantje al lopen: "Rusland-lijntje Kushner is helemaal normaal"

Geen categoriemei 27 2017, 21:00
Volgens de Washington Post wilde de schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner, een geheim kanaal opzetten voor contact met de Russen.
Die onthulling deed de Washington Post gisteren in het kader van 'national security'. Kushner, een van Trump's belangrijkste adviseurs, zou het voorstel aan de ambassadeur voor Rusland in de Verenigde Staten hebben gedaan tijdens een soort informele bijeenkomst op 1 of 2 december vorig jaar in de Trump Tower. Donald J. Trump was destijds nog niet beëdigd als president. Bij die bijeenkomst was ook Michael Flynn aanwezig. Dat die inmiddels de laan uit is gestuurd om, juist, Russische perikelen weten we allemaal.
Nu rijzen er direct vragen natuurlijk. Een van de meest bijzondere details is dat het gesprek plaatsvond in de Trump Tower. Een privé-domein van de familie Trump. Dat daar 's lands hoogst precaire belangen zijn besproken is natuurlijk een bizarre aangelegenheid. Dat bevestigt ook het artikel:

Neither the meeting nor the communications of Americans involved were under U.S. surveillance, officials said. The White House declined to comment. Robert Kelner, a lawyer for Flynn, declined to comment. The Russian Embassy did not respond to requests for comment.

Dat McMaster, de nieuwe veiligheidsadviseur van Trump en dus opvolger van Michael Flynn, dat nu heel 'normaal' noemt is niet normaal. Landsbelangen in een privé-gebouw bespreken met diplomatieke relaties is niet alleen niet transparant. Het is slecht voor het onderlinge vertrouwen binnen de instanties in de Verenigde Staten die samen zorg dragen voor (internationale) veiligheidskwesties. En wat nog veel gekker is: weet je nog waarom Flynn ontslagen werd? Precies, om dienst illegale contacten met de Russische ambassade in Amerika. Haha. Never a dull day met de heer Trump zou je bijna zeggen. De opvolger van Flynn, Herbert McMaster, stelt nu dus dat het 'heel normaal' is dat Jared Kushner illegale contacten met de Russische ambassade in Amerika had. Kan het nog gekker?
Precies zoals het de Washington Post schrijft:

Kushner’s apparent interest in establishing a secret channel with Moscow, rather than relying on U.S. government systems, has added to the intrigue surrounding the Trump administration’s relationship with Russia.

Het is inderdaad niet handig. De banden van Trump met Rusland, wie die ook telkens tot stand brengt: het onderwerp is te gevoelig voor Trump's reputatie om er schimmige gesprekken op na te houden ergens bovenin de Trump Tower.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten