Amsterdam betaalde 'salafisme-lessen' voor kinderen uit arme gezinnen

Geen categoriejul 04 2017, 10:00
Je hebt dhimmie-gedrag en dan heb je dit.
Uit een steekproef die SP-wethouder Arjan Vliegenthart heeft gehouden in Amsterdam blijkt dat een flink aantal kinderen uit 'lage inkomens gezinnen' salafisme-lessen heeft gevolgd in een radicale moskee. Die lessen werden betaald door de gemeente Amsterdam.
Oftewel, door de belastingbetaler.
De subsidie die daarvoor gebruikt werd heet de "scholierenvergoeding." Hoewel die vergoeding eigenlijk bedoeld is om danslessen, schoolspullen en sportkleding van te betalen voor de kids werd er de afgelopen jaren dankbaar gebruik van gemaakt om jonge kinderen te indoctrineren met het extreem-islamistische salafistische gedachtegoed.

Uit het overzicht dat Vliegenthart op verzoek van VVD-raadslid Marianne Poot heeft gemaakt, blijkt nu dat er ook lessen zijn gevolgd in de bekendste salafistische bolwerken van Nederland, waaronder bij El Tawheed, het geloofsgezelschap waar ook Mohammed B. (de moordenaar van Theo van Gogh) zich liet inspireren.

En in 2013 kondigde El Tawheed trots aan dat de Koeweitische sjeik Khalid Shudjaa al-Otaibi zou komen spreken. Natuurlijk wordt deze man ervan beschuldigd een... wahabi te zijn. Het wahabisme is een extreem-fundamentalistische versie van de islam. Die vent kon dus indirect op kosten van de belastingbetaler Amsterdamse kinderen indoctrineren.
Om het verhaal nog erger te maken is El Tawheed niet de enige fundamentalistische of extremistische organisatie die hulp van de gemeente Amsterdam kreeg om arme kinderen te beïnvloeden. Noem een salafistische groepering of moskee en ze kregen geld.
Korte tijd geleden besloot de gemeenteraad dat deze vergoeding niet meer uitgegeven mag worden aan "godsdienstonderwijs" -- zoals de salafistische indoctrinatielessen officieel genoemd worden -- maar ondertussen is de schade natuurlijk al aangericht. Dan kan de gemeente nu wel heel hard roepen dat het probleem grotendeels opgelost is, maar dat is natuurlijk flauwekul.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten